23948sdkhjf

Pihls hovedaktionær er afgået ved døden

Søren Langvad, hovedaktionær i E. Pihl & Søn, er død, 88 år gammel. Han døde i sit hjem i Kgs. Lyngby, lørdag formiddag den 15. december 2012.
Søren Langvad (født 9.11.1924) blev cand.polyt. fra Danmarks Polytekniske Læreanstalt i 1948. Fra 1948-50 var han sekondløjtnant ved Ingeniørregimentet. I 1950 indtrådte han i E. Pihl & Søn, og i 1971 overtog han posten som adm. direktør efter sin far, Kay Langvad.

Søren Langvad betød meget for Pihls udvikling, og det var under hans ledelse, at E. Pihl & Søn A.S. voksede til en stor, moderne ingeniør- og entreprenørvirksomhed. Søren Langvad var adm. direktør og bestyrelsesformand for E. Pihl & Søn A.S., indtil han trak sig tilbage fra posten i marts 2012. Han forblev bestyrelsesmedlem indtil sin død.

Søren Langvads virke i entreprenørbranchen bød på mange tekniske udfordringer. I de tidlige år af sin karriere var det især opførelsen af vandkraftværker i Island, som han beskæftigede sig med. Siden var han som adm. direktør med til at opføre Storebæltsbroen og Øresundtunnelen og en lang række anlægsprojekter i ca. 40 forskellige lande. Det blev også til mange markante byggerier, bl.a. Operaen og Skuespilhuset i København.

Kjartan Langvad udtaler på familiens vegne:
- På vegne af mine tre søskende, Jette, og den øvrige familie ønsker jeg at udtrykke vor dybe sorg over tabet af vores far, ven, bedstefar og oldefar, Søren Langvad. Mine to søstre, min bror og jeg har mistet en far, for hvem ansvaret for familien, hårdt arbejde og retskaffenhed var en selvfølge.

- Vores far havde et langt og indholdsrigt liv, og han opfattede aldrig sit ansvar for virksomheden som en tung pligt. Han havde en usædvanlig drivkraft og stod selv i spidsen for virksomheden, indtil han i marts 2012 overgav stafetten til sin mangeårige medarbejder, direktør Halldór P. Ragnarsson.

- Vores far var et karismatisk og usædvanligt kraftfuldt menneske. Han var en igangsætter af format, en motivator af en sjælden karat, og ansvaret og omsorgen for medarbejderne betød meget for ham. Det er derfor vigtigt for mine søskende og mig at takke alle nuværende og tidligere medarbejdere i E. Pihl & Søn A.S. for den støtte og loyalitet, I har vist vores far gennem årene. Æret være Søren Langvads minde.

Søren Langvad var søn af Selma Þórðardóttir Guðjohnsen og civilingeniør Kay Langvad. Han voksede op i København og tilbragte en stor del af sin ungdom på Island. I 1950 blev han gift med Gunvor Lænkholm (1930-2006). De havde sammen fire børn: Kjartan Langvad, Katrine Langvad, Stefan Langvad og Birgitte Langvad.

Søren Langvad var Kommandør af Dannebrogsordenen (K.), Ridder af den islandske Falkeorden med det store ridderkors med stjerne (D.F.) og var æresdoktor ved Islands Universitet (2008).

Søren Langvad var desuden formand for flere bestyrelser og medlem af en række foreninger, blandt andet:

Æresmedlem af The Association of Chartered Engineers in Iceland (1998)

Æresmedlem af Dansk Islandsk Samfund (2002)

Fellow of The Institution of Civil Engineers (2000)

Søren Langvad modtog endvidere ”Jon Sigurdsson-prisen” fra Altinget, Islands parlament i 2010 for sin store indsats for det islandske samfund i København og for at fremme venskabet mellem Island og Danmark samt sin uvurderlige støtte til islandsk kultur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078