23948sdkhjf

Ny aftale skal sikre flere arbejde

En ny samarbejdsaftale skal give flere jobs inden for byggeriet og sikre plads til flere lærlinge på struktørområdet.
Albertslund Kommune, Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole og UU-Vestegnen styrker deres fælles indsats for at flere unge får en praktikplads og ledige får et job som struktører.

Sammen har de indgået en samarbejdsaftale, der betyder, at Dansk Byggeris medlemsvirksomheder i Albertslund skaber flere praktikpladser til erhvervsskoleelever, der vil være struktører. Samtidig kan ledige i Albertslund, der har et svendebrev indenfor byggeriet, blive omskolet på Københavns Tekniske Skole til bygnings- eller anlægsstruktør. Parterne sætter også gang i fælles initiativer, der skal få flere unge til at opdage de jobmuligheder de har, hvis de tager en erhvervsuddannelse.

Brug for flere struktører
I aftalen er der især opmærksomhed på struktører, fordi der allerede nu er ledige jobs inden for området, og der med stor sandsynlighed bliver brug for endnu flere struktører i fremtiden. Især i Albertslund, hvor de første spadestik til et nyt plejecenter og sundhedshus tages i 2013, og hvor Landsbyggefonden investerer over en milliard kroner i omfattende renoveringer af en række boligområder i byen. Samtidig står Industriområdet Hersted Industripark også over for en omdannelse med skabelsen af en bæredygtig by- og erhvervsudvikling.

Dansk Byggeri Hovedstaden er godt tilfreds med samarbejdsaftalen:

- Nu har vi mulighed for i fællesskab at løse de udfordringer, der er med både at få uddannet struktører nok til de kommende arbejdsopgaver og få efteruddannet ledige håndværkere. Det er en vigtig opgave både for kommunen og for vores virksomheder, der kommer til at få brug for netop struktører. Derudover vil vi også lave forskellige tiltag, der skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Det har vi stor succes med i andre kommuner, og det regner vi også med at få i Albertslund, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Per Engsø Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078