23948sdkhjf

Esbjerg Strand skal udvikles for op mod 400 mio. kr.

Byrådet har besluttet at købe et 128.000 m2 stort areal af Esbjerg Havn til virkeliggørelse af Esbjerg Strand projektet med bl.a. domicilbyggeri og en ny lystbådehavn.
Arealet ligger i havnens nordlige del nord for Molevej, og med beslutningen om et køb har Esbjerg Kommune nu taget det første vigtige skridt mod udviklingen af et ambitiøst byggeprojekt.

I basisudgaven indeholder Esbjerg Strand-projektet areal til domicilbyggeri, lystbådehavn samt en forlængelse af H. E. Bluhmesvej. Dette blev i august 2011 anslået til at koste ca. 100 mio. ekskl. byggemodning af domicilarealet. Realiseringen af hele projektet er anslået til at koste ca. 400 mio. kr., og vil, ud over basisudgaven, indeholde en grund til et nyt kunstmuseum, etablering af badestrande og et havnebad.

Udgiften til basisudgaven af projektet forventes helt eller delvist på sigt at blive finansieret af salget af domicilgrundene.

Virkeliggøres hurtigst muligt
Beslutningen om købet er samtidig en beslutning om at arbejde videre med projektet ”Esbjerg Strand” på området, idet der i købsaftalen ligger en forpligtelse for kommunen til hurtigst muligt at gennemføre en nødvendig lokalplanændring og en VVM-undersøgelse. Herefter forpligter Esbjerg Kommune sig desuden til at arbejde for en virkeliggørelse af projektet i hurtigst mulige omfang.

Købssummen for arealet er fastsat til 17,6 mio. kr. Når lokalplanen og VVM-redegørelsen foreligger, kommer hertil en andel af anlægsomkostningerne til en nødvendig forlængelse af H. E. Bluhmesvej på 17,2 mio. kr. og efterfølgende anlægsudgifter til en basismarina og byggemodning af arealerne.

Kilde: Esbjerg Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093