23948sdkhjf

Nyt domicil til sportsfiskeriforbund

Danmarks Sportsfiskerforbund opfører nyt domicil i Vingsted nær Vejle. Projektet til 12 mio. kr. bliver et hus for både sportsfiskere og andre brugere af det naturskønne område omkring huset.
Idéen virker så oplagt, at det kan undre, at det ikke er tænkt før. Et sportsforbundshus bør selvfølgelig invitere til netop den aktivitet, som husets medarbejdere skal administrere. Derfor bliver selve den administrative del, hvor der holdes styr på medlemmer og klubber, kun på 160 m².

Den største del af huset på 180 m² bliver indrettet til sportsfiskernes udfoldelser med plads til tekøkken, mødelokale og loungeområde. På en storskærm i huset bliver via et signal fra et undervandskamera muligt at følge med i livet under vandet i den nærliggende å.

Kommunikationschef ved Dansk Sportsfiskerforbund, Ole Wisler, glæder sig over det nye domicil og kalder det en suveræn markering af Danmarks Sportsfiskerforbunds 75-årsjubilæum i 2013.

I alt koster projektet 12 mio. kr. at opføre. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 3 mio. kr. Projektet er tegnet af arkitekterne fra Cebra.

Mulighed for andet end fisker
De to dele af Sportsfiskeriets Hus bliver brudt af en lysskakt, der trækker dagslys ind i bygningen og ned på en stor terrasse, hvor der opstår et overdækket uderum. Terrassen strækker sig videre uden for huset mod en å. Her bliver der opstillet faste borde med adgang til postevand, røgovne og et udekøkken, så fisk kan renses og tilberedes på stedet.

Der kommer endnu et overdækket uderum på området omkring huset. Her bliver der plads til et fleksibelt aktivitets- og værkstedsrum og et depot, hvor der kan opbevares fiskegrej. Der bliver også et toilet, der altid er tilgængeligt for husets og områdets aktive brugere.

Man kan nemlig meget mere end at fiske i området omkring Sportsfiskeriets Hus i Vingsted nær Vejle. Ved åen kan man snorkle eller lægge til ved kajakpladsen og overnatte i shelters, som er opført i forbindelse med Vejle Kommunes naturstisystem, så vandrere også kan udnytte stedets muligheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078