23948sdkhjf

Stram styring af komplekse projekter bag vestjysk millionoverskud

Den Enemærke & Petersen-ejede entreprenør Nembyg A/S afleverede i år blandt andet museet 'Flugt' og Maritimt Center i Esbjerg

2022 blev bedre end ventet hos Nembyg A/S i Esbjerg.

Den Enemærke & Petersen-ejede entreprenørvirksomhed overgik forventningerne med et 2022-resultat før skat på 30,1 mio. kr. mod 26,4 mio. kr. regnskabsåret før. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

Omsætningen er vokset med 46 pct., hvilket ifølge firmaet var en stigning på mere end det dobbelte af året før samt udtryk for ”en noget højere aktivitet end forventet”.

– Det er vigtigere end nogensinde at magte en stram styring af stadig mere komplekse projekter, både byggefagligt og økonomisk. Vi er gode til at gennemføre de projekter, vi påtager os, rettidigt og uden uforudsete hændelser, siger adm. direktør Jesper Holm Nielsen.

Mere end 100 på lønningslisten 

Som en af Esbjerg-områdets største entreprenørvirksomhed udfører selskabet hoved- og totalentrepriser i store dele af Syddanmark samt renoveringsprojekter på bolig- og erhvervsejendomme.

– Med over 100 egne medarbejdere og mindst lige så mange hos faste underleverandører har vi nået en størrelse, hvor vi kan lede bygge- og anlægsprojekter op til flere hundrede mio. kr.,  siger den adm. direktør.

I det forgangne år satte Nembyg sine aftryk med store sager som afleveringen af det internationale flygtningemuseum 'Flugt' i Oksbøl, firmaet PolyTechs nye hovedsæde i Bramming og Maritimt Center i Esbjerg.

Projekter ind i 2024

Om udsigterne til 2023, hvor der snart er gået en fjerdedel, slår Jesper Holm Nielsen en fortrøstningsfuld tone an trods en vist afmatning i byggebranchen:

– De mest energitunge byggematerialer, isolering, beton og tegl, er forblevet dyre, mens de øvrige har stabiliseret sig på et lavere niveau, end da prisstigningerne rasede mest. Ingen kan forudse, om der er nye stigninger på vej, siger den adm. direktør og påpeger: 

– Vi har pæn aktivitet i første halvår og har projekter, der rækker ind i 2024.

Glidende ejerskifte

Den landsdækkende byggevirksomhed Enemærke & Petersen overtog i sommeren 2021 60 pct. af aktierne i Nembyg, og ved udgangen af 2024 vil selskabet være eneejer af den vestjyske entreprenørvirksomhed.

De øvrige ejere er det lokale investeringsselskab, Brygge Partners I A/S, samt Jørgen Mathiasen og Jesper Holm Nielsen.

Nembyg fortsatte ved ejerskiftet som en selvstændig forretningsenhed under samme navn og ledelse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Dropper kurator-krav efter Muffbygs konkurs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.14