23948sdkhjf

Direktør svarer igen på kritikken

Skriverierne om papirisolering indeholder både fejlfuld information og direkte usande generaliseringer, lyder det fra CBI Danmark efter kritik i medierne.
Tirsdag i denne uge kunne man læse på politiken.dk, at eksperter nu stiller spørgsmålstegn ved, hvorvidt papirisolering i virkeligheden nu også kan leve op til de grønne budskaber, som producenterne lover i deres markedsføringsmaterialer.

Kritikken er rejst på baggrund af en rapport, udarbejdet af DHI for Rockwool-fonden, og det er først og fremmest indholdet af den giftige borsyre, der anvendes som et konserverende middel hos de fleste producenter. Stoffet figurerer på EU’s liste over stoffer, der betegnes som særligt problematiske.

- Jeg vil ikke sige, at det er et grønt produkt – indholdet af borsyre i isoleringen kan have vidtrækkende konsekvenser. Som rådgiver for industrien vil jeg opfordre firmaerne til at udfase borsyre, sagde projektchef Jens Tørsløv fra DHI til avisen og tilføjede, at han vil finde det retvisende at fortælle kunderne, at produkterne indeholder et problematisk stof.

Ikke to produkter er ens
Hos CBI Danmark, der sidder på en stor del af markedet for papirisolering, erkender direktør Per K. Thomsen, at produktet Isocell indeholder borsyre, og at det er et stof, man som udgangspunkt bør være agtpågivende over for.

Men dels holder Isocell sig, med et borsyre-indhold på mindre end 3 procent, væsentligt under EU’s grænseværdier på 5,5-8,5 procent, og dels mener Per K. Thomsen ikke, at kritikken er tilstrækkeligt nuanceret:

- Der findes næppe to papirbaserede isoleringsprodukter med samme tekniske egenskaber, samme isoleringsværdier eller samme brandklasse. Og dermed har de lige så forskellige indhold af diverse ingredienser, siger han og understreger, at CBI Danmark på ingen måde holder noget skjult:

- Vi skilter med vore datablade og godkendelser på niveau med mineraluldsindustrien i forhold til deres vilje til at kommunikerer stoffer som fenol, formaldehyd og andet godt, som i isoleret form ikke er sundhedsfremmende, siger Per K. Thomsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095