23948sdkhjf

Fynsk tømrerfirma på nye hænder

Med overtagelsen af Thode Tømrer og Snedker A/S er Raunstrup nu klar til at indtage Fyn.
Det er blot tre år siden, at Thode Tømrer og Snedker blev købt af 5E Byg. Stigende travlhed betyder imidlertid, at ejerskabet kræver flere ledelsesmæssige ressourcer, end 5E Byg kan afse. Derfor har man besluttet at sælge:

- Og da det er større byggeopgaver, der er kernekompetencen for ledelsen, er det hér, vi skal fokusere fremadrettet. Det er derfor naturligt at lade Thode Tømrer og Snedker få mulighed for at udfolde sit vækstpotentiale yderligere i Raunstrup-regi, siger 5E´s direktør Per Jørgensen.

Da 5E Byg overtog Thode Tømrer og Snedker var bundlinjen rød, men siden er kundeporteføljen vokset og omsætningen mere end fordoblet. Det har krævet en stor indsats at få selskabet strømlinet og trimmet, men missionen er lykkedes. Det bekræftes af resultatet for 2012, der kommer til at vise et overskud efter skat på ca. 3 mio. kr.

- Fundamentet for Raunstrup er vores faste servicekunder, og den strategi har vi haft øget fokus på de seneste år. Thode Tømrer og Snedker er efter vores vurdering en af de virksomheder på Fyn, der er bedst funderet i dette segment. Dertil kommer, at Raunstrup har mange rammeaftaler med både offentlige og private kunder, og det kræver en vis geografisk udbredelse, forklarer Raunstrup-direktør Søren Kristensen om baggrunden for købet.

Landsdækkende ud fra et lokalt fundament
Thode Tømrer og Snedker fortsætter under eget navn, og det bliver den nuværende afdelingsleder, Dan Møller (billedet), der får ansvaret for at lede selskabet. Han indtræder også som medejer af afdelingen, som det er kutyme for Raunstrups afdelingsledere.

- Jeg er meget glad for, at det netop blev Raunstrup der overtager virksomheden, da det falder helt i tråd med mit eget syn på fremtiden. Tiderne lægger op til, at man enten er unik, eller stor og stærk, og det er netop det sidste der gør sig gældende her, siger han.

Dan Møller fremhæver, at Thodes knowhow, kombineret med Raunstrups ekspertise fra de andre afdelinger inden for både tømrer, glarmester- og entreprisearbejde, vil skabe en stærk lokal aktør. Netop det lokale engagement er et vigtigt aspekt i Raunstrups strategi, forklarer Søren Kristensen:

- Vi er i dag landsdækkende, men vores strategi er i korte træk at blive landsdækkende ud fra et lokalt fundament. Vi mener, at vi opnår makismal konkurrenceevne til fordel for vores kunder og samarbejdspartnere ved at være lokalt repræsenteret, og vi glæder os til at kunne håndtere såvel nuværende som kommende rammeaftaler og øvrige opgaver på Fyn fra vores nye afdeling i Odense, siger Raunstrup-direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126