23948sdkhjf

Aalborg-arkitekter skal styre millionprojekt for Mariager Kommune

Renovering og ombygning af gammel kommuneskole sendes i licitation i begyndelsen af 2024

Personale og elever på Mariager Skole kan glæde sig over, at et tiltrængt ansigtsløft rykker nærmere. 

Mariagerfjord Kommune har valgt ingeniør- og arkitektfirmaet Norconsult som totalrådgiver, der skal styre det milliondyre byggeprojekt på Mariager Skole sikkert i havn.

Den omfattende renovering og ombygning skal ifølge en pressemeddelelse fra kommunen forvandle den gamle kommuneskole til et topmoderne og indbydende undervisningsmiljø. 

Norconsult Aalborg-kontor afgav det bedste bud på opgaven, hvad angår både pris og kvalitet, og løb derfor med rådgivningstjansen i konkurrence med fire andre, unavngivne rådgivere. 

Licitation tidligt i 2024

Bygherreudvalget forventer, at kontrakten bliver underskrevet 11. april, og straks blækket er tørt, skal Norconsult i gang med at projektere renoveringen og ombygningen. Det vil ske i tæt samarbejde med skolens personale og Mariagerfjord Kommunes projektleder.

Når projektet er planlagt ned til mindste detalje, skal der søges om byggetilladelse og arbejdet skal udbydes til håndværkerne.

– Det er en lang proces, og efter tidsplanen sender vi arbejdet i licitation i starten af 2024 og håndværkerne kommer i sving i midten af året, siger Leif Skaarup (S), formand for kommunens børn- og familieudvalg samt formand for bygherreudvalget.

– Det er jo trods alt et stort og ambitiøst projekt med en samlet byggesum på 41 mio. kr. Hvis alt forløber planmæssigt, vil den ombyggede og gennemrenoverede skole stå klar godt et år senere, siger Leif Skaarup.

Fra ide til moderne skolebyggeri

Det er arkitekterne fra Kjær og Richter, der har skitseret projektet og skabt grundlaget for det store arbejde med at omsætte ideoplæg til et moderne skolebyggeri. 

Der skal blandt andet etableres en multisal, gymnastiksalen skal renoveres, og der skal etableres nye moderne faglokaler og læringsmiljøer.

Skolens udearealer får også den helt store tur, hvor der skabes såkaldte pause-, bevægelses- og læringsrum. Desuden får hele skolen mekanisk ventilation, så indeklimaet bliver tiptop. Sidst, men ikke mindst, omfatter renoveringen også skolens ankomstområde og parkeringsplads, så det bliver en indbydende velkomst, man får til skolen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094