23948sdkhjf

Nedrivningsfirma vil bygge boliger

Opførelsen af 18 nye boliger i Nørre Herlev rykker nærmere efter godkendelse i Hillerøds Miljø- og Teknikudvalg.
Lokalplanen, som giver plads til 18 nye boliger med grønne tage i Nørre Herlev, er netop blevet behandlet og godkendt af Miljø- og Teknikudvalget i Hillerød Kommune. Sagen skal nu godkendes af Økonomiudvalget og Byrådet.

Byggegrunde, som lokalplanen ser på, er på ca. 5.100 m² i den nordøstlige ende af Nørre Herlev. Området omfatter i dag en erhvervsejendom på 1.200 m² og en beboelsesejendom på ca. 90 m². Lokalplanen giver mulighed for at opføre 18 tæt-lav boliger med grønne tage.

Ifølge SN.dk er det nedrivningsfirmaet J. Jensen fra Lynge syd for Hillerød, som dermed ser ud til at få tilladelse til at opføre de nye boliger.

Lavenergibyggeri med grønne tag
Boligerne skal ifølge referatet fra miljø- og teknikudvalgets møde opføres som lavenergibyggeri, ligesom overskydende regnvand fra tage og befæstede arealer skal anvendes rekreativ i boligområdet og indgå i naturens kredsløb. Området beplantes med naturligt hjemmehørende arter, som sikrer god biologisk kontakt, med de omkringliggende landområder.

- De grønne tage kan holde regnvandet tilbage og forsinket det og så bliver regnvandet ført ud i nogle åbne render, fortæller arkitekt Steen Jattrup om valget af grønne tage til SN.dk.

Boligområdet indeholder grønne fællesområder, med legeplads til børnene og stiforbindelser mellem huse, busstoppested og fællesarealer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094