23948sdkhjf

Klausuler på vej i Brønderslev Kommune

Virksomheder kan fremover blive mødt med krav om ansættelse af eksempelvis et vist antal lærlinge, når de byder ind på opgaver i Brønderslev Kommune.
Det skriver Nordjyske.dk.

Men den fremgangsmåde vækker ikke begejstring hos Dansk Byggeri i Nordjylland.

- Jeg håber, at politikerne vil se på muligheden for at indgå en partnerskabsaftale om at skabe flere lærepladser frem for at indføre sociale klausuler. Det er sjældent, der kommer noget godt ud af tvang, siger Knud Kristensen, formand for Dansk Byggeri Nordjylland, til Nordjyske.dk.

Nabokommunen Aalborg Kommune har i flere år arbejdet med klausuler, og det er samme model økonomiudvalget i Brønderslev Kommune vil kopiere.

- Vi har et meget stærkt samarbejde med Aalborg på indkøbsfronten, så vi synes det er naturligt, at vi læner os op ad hvad de gør. Der er ingen grund til at vi skal opfinde nye, dybe tallerkener, siger borgmester i Brønderslev Kommune, Lene Hansen, til Nordjyske.dk.

For at undgå at udelukke mindre virksomheder, vil kommunen ikke ved mindre opgaver stille denne slags krav. Det bliver kun aktuelt ved større anlægsopgaver, oplyser borgmesteren overfor avisen.

Nu skal den nye udbudspolitik så finpudses inden den endelige godkendelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096