23948sdkhjf

STB Byg vinder entreprise på mediehus

Vejle-virksomheden skal stå for det indvendige tømrerarbejde i det nye Dokk1 i Aarhus. Det er en ordre, føjer ca. 60 mio. kr. til den i forvejen godt fyldte ordrebog.
- De mange projekter på den aarhusianske havnefront er rigtig spændende, og vi kan godt finde plads til flere opgaver.

Direktør Jens Winther fra STB Byg havde det store smil fremme, da den succesfulde Vejle-entreprenør forleden sikrede sig entreprisen på det indvendige tømrerarbejde i Aarhus’ nye mediehus, Dokk1. STB Byg har en lignende færdiggørelsesopgave på Aabenraa Sygehus til knap 90 mio. kr. i ordrebogen, og sammen med flere andre store projekter er det med til at sikre arbejde til et godt stykke ind i 2014:

- Vi har allerede ansat en del flere medarbejdere i 2012, men til opgaven i Aarhus vil vi nok benytte lokale håndværkere, da det er for langt at køre for vores egne folk. Byggeledelsen bliver dog i eget regi, da det især er her, vi kan tilføre jobbet en merværdi for kunden, da vi har nogle meget dygtige og kompetente byggeledere, forklarer Jens Winther, der peger på jysk sindighed og sund fornuft som årsag til, at STB Byg er sluppet helskindet gennem finanskrise og byggestop:

- Vi har hele tiden haft en fornuftig ordrebeholdning, da vi også er gode til fx institutionsbyggerier og boliger, og så er vi ikke bange for at flytte os efter opgaverne. Nu har vi så bevist vores værd tilpas mange steder, så vi vinder flere og flere entrepriser. Det giver en god ro i virksomheden og mulighed for at arbejde og tænke langsigtet, siger direktøren.

Selvom entrepriser oftest vindes på pris, skal der dog være en fornuftig indtjening i de projekter, som firmaet byder ind på, understreger Jens Winther.

- Vi vil tjene penge på de projekter, vi udfører, og så vil vi, at STB Byg står for, at kunderne får kvalitetsprojekter til tiden. Det betyder langt mere for os end volumen, fastslår han.

STB Byg forventer at kunne komme i gang med det indvendige tømrerarbejde på Dokk1 i løbet af sommeren 2013.

Aarhusianernes nye mediehus
Urban Mediaspace Aarhus er et stort, kommunalt byggeprojekt på havnen i Aarhus. Det omfatter bl.a. Dokk1, havnepladser og Europas største automatiske p-anlæg. Aarhus Kommune er bygherre på projektet i samarbejde med Realdania og Realdania Byg, der støtter projektet med ca. 700 mio. kr.

Hele projektet har et budget på 1,9 mia. kr. Dokk1, der skal rumme aarhusianernes nye hovedbibliotek og borgerservice, forventes klar til de første udlån i slutningen af 2014.

Arkitektfirmaet Schmidt, Hammer og Lassen har tegnet Dokk1 og er totalrådgiver på hele projektet.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125