23948sdkhjf

OneStop Energi skal gøre boligforbedringer lettere

Seks håndværksvirksomheder vil sammen med Dansk Byggeri, Bolius og Energistyrelsen vise vej med et koncept, der skal gøre det nemmere og mere overskueligt at energirenovere boligen.
I dag går et nyt koncept i luften, hvor udvalgte virksomheder fra hele landet og Bolius – boligejernes videncenter – tager hul på OneStop Energi.

Ideen er at gøre det nemt for boligejere at få udført energirenovering, da det nu kun er nødvendigt at have kontakt til én person fra én virksomhed, selvom der skal flere forskellige parter til at udføre en energirenovering.

Dansk Byggeri og Energistyrelsen står bag konceptet, og de vil imødekomme boligejernes ønske om bedre hjælp til energirenovering – og det får de med vejledning fra en uddannet energivejleder fra en OneStop-virksomhed.

Skal sætte gang i flere energirenoveringer
Forventningen er, at OneStop-konceptet – udover igangsætning af flere energirenoveringsprojekter - vil give nogle nyttige erfaringer til brug for udvikling af det initiativ, som regeringen netop har lanceret i Vækstplan DK. Både i Dansk Byggeri og i Energistyrelsen er der store forventninger til konceptet, som der løbende skal høstes erfaringer fra.

- For Energistyrelsen er det centrale at få boligejerne i gang med fornuftige og rigtigt udførte energirenoveringer. Vi håber på, at OneStop Energi vil blive taget godt imod, så vi kan få sat gang i flere energirenoveringsprojekter. Samtidig vil konceptet give os nogle nyttige erfaringer til brug for udvikling af Grøn Boligkontrakt, som indgår i regeringens Vækstplan DK, siger chefkonsulent Lars Korsholm fra Energistyrelsen.

Hjælp til lån og finansiering
OneStop Energi er udsprunget af en undersøgelse om energirigtig renovering, som viser, at boligejere bruger deres sædvanlige håndværker til at få udført renoveringsarbejdet, men også som den vejleder, de spørger, når de vil rådføre sig om energimæssige forbedringer.

- Den realitet må håndværkeren tilpasse sig ved at skaffe sig den nødvendige viden. Med OneStop Energi får boligejeren nu en vejleder, som kan gennemgå boligen og fortælle, hvad der skal laves nu og her, og hvad der kan vente – fulgt op af en byggeplan og et prisoverslag. Meget nemmere kan det ikke gøres, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Energivejlederen fra OneStop Energi kan også hjælpe med at finde tilskud fra forskellige energiselskaber og lave et oplæg til banken i forhold til lån og finansiering.

Mulighed for øget beskæftigelse
De seks udvalgte virksomheder, der nu går i gang med konceptet, er valgt, fordi de er blandt de virksomheder, der allerede i dag har de nødvendige kompetencer. De har alle en eller flere medarbejdere med den energivejlederuddannelse, som Dansk Byggeri og Energistyrelsen har tilrettelagt med Teknologisk Institut. Bolius – boligejernes videncenter – er som de øvrige seks udvalgte virksomheder også en One Stop-virksomhed, men på rådgiversiden.

- Dansk Byggeri og Energistyrelsen er enige om, at OneStop-konceptet kan bane vej for et nyt og bæredygtigt marked baseret på at det skal være lettere for boligejere at gennemføre boligforbedringer. Sideeffekten for de virksomheder, der evner at levere full service til deres kunder, er et potentielt stort marked og deraf afledt øget beskæftigelse for byggeerhvervet. At konceptet tager afsæt i at realisere energibesparelser i boliger som led en almindelige boligforbedringer er bare et ekstra bidrag til den danske klima- og energistrategi, slutter Michael H. Nielsen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172