23948sdkhjf

Kun vejret bremser en million m² asfalt

NCC Roads kan sætte gang i asfaltarbejdet i Skanderborg, som er del af en aftale med kommunen til 120 mio. kr., straks temperaturerne er høje nok.
- Borgerne i Skanderborg Kommune kan se frem til færre huller i vejene, når asfaltmaskiner begynder at udbedre vinterens skader. Arbejdet starter så snart vejtemperaturen tillader det.

Sådan lyder meldingen fra Claus Leick, formand for kommunens Miljø- og Planudvalg.

Skanderborg Kommune indgik i oktober en aftale til knap 120 mio. kr. med NCC Roads om vedligeholdelse af kommunens veje helt frem til 2027. Ifølge den skal der udlægges 1.300.791 m² asfalt på ikke mindre end 500 km vej i de kommende fire år.

Læs mere: NCC napper østjysk asfaltkontrakt.

Arbejdet starter i april, når vejtemperaturen er over 10° C.

Prioritering klar
Kommunens Vej- og Trafikafdeling har sammen med NCC Roads prioriteret arbejdet så de veje, der trænger mest, udbedres først.
Dog kan faktorer som planlagt vejarbejde også spille ind, så veje, der eksempelvis skal have nye kloaker må vente.

- På den måde undgår vi at skulle grave nyt asfalt op kort tid efter, at det er blevet lagt, lyder det, fra Lone Krogsgaard, Vej- og Trafikafdelingen.

Allerede nu ligger det klart, at delstrækninger på Silkeborgvej mellem Låsby og Galten vil være blandt de første, der skal dækkes med ny asfalt. Det samme gælder for delstrækninger på Låsbyvej mellem Låsby og Skanderborg – og mange andre strækninger følger lige i hælene.

Også i byerne kan borgerne se frem til færre huller i vejene. En ekstra bevilling på 8 mio.. kr. betyder, at en del veje her kan udbedres. Vej- og Trafikafdelingen er lige nu i gang med at planlægge arbejdet, der forventes at starte i maj 2013.

Fakta om samarbejdet mellem NCC Roads A/S og Skanderborg Kommune:
• Kontraktperiode: Fra 1. november 2012 - 31. oktober 2027.
• Økonomi: Opgaven beløber sig til i alt 118.980.000 kr. over 15 år. Det svarer til en årlig udgift på 7,932 mio.
• Omfang: Der bliver lagt asfalt på i alt 500 km vej og 73 km stier.
• Der bliver udlagt 1.300.791 m2 asfalt i perioden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093