23948sdkhjf

Boligrenovering til kvart milliard

Renoveringen af Korngården i Ballerup, en afdeling af Dansk Almennyttigt Boligselskab, sættes for alvor i gang næste år. I 2016 vil afdelingen så fremstå helt nyrenoveret og mere miljøvenlig.
Der kommer til at ske meget i boligområdet Korngården de kommende år. En omfattende renovering løfter området og boligerne både ude og inde. Det skriver dabbolig.dk.

Helhedsplanen for området er netop blevet vedtaget af beboerne med et overvældende flertal på 96 procent af de afgivne stemmer.

Alle lejligheder får nye køkkener og badeværelser. Stuelejligheder får haver, mens resten får altaner, og så kommer der nye højisolerende facader og vinduer. Derudover vil flere lejligheder blive omdisponeret, så Korngården, der i dag kun har 3-værelses boliger, for fremtiden også vil få 2- og 4-værelses boliger.

Udendørs vil der komme nye fælleshaver og legepladser for både de yngste og de ældre børn, og Korngårdens beboere vil også få et fælleshus.

Energirigtige renoveringer
Ved renovering af Korngården vil der være fokus på, at boligerne bliver mere energibesparende. Udover nye højisolerende facader vil rør, tag og gavle også blive isoleret, og der vil også komme et nyt ventilationssystem. Alt i alt vil det give en energibesparelse på op til 60 procent. For at gøre byggeriet endnu grønnere vil der også blive installeret solceller.

Arbejdet går for alvor i gang til næste år. Da der er mange ting, som der skal bygges vil det uundgåeligt give en række genere for beboerne. Når arbejdet er ppå sit højeste vil de derfor derfor midlertidigt bo i beboelsespavilloner på 66 m2.

Renoveringsprojektet kommer til at koste 285 mio. kr. Landsbyggefonden finansierer de 232 mio. kr., mens Korngården selv skal betale resten, hvilket indebærer en huslejestigning på ca. 16 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093