23948sdkhjf

Ny bydel i Viborg fremmer vækst og udvikling

Forslaget til helhedsplan for Viborg Baneby, som skal omdanne banearealerne ved Viborg Station til en bæredygtig bydel, er netop blevet godkendt af Viborg Byråd.
Viborg Baneby omfatter et stort byområde syd for Viborg station, herunder erhvervsområdet omkring Marsk Stigs Vej og Erik Glippings Vej. Området er attraktivt blandt andet på grund af sin nærhed til stationen, handelscentret, det historiske bymiljø og de naturskønne arealer ved Søndersø.

Helhedsplanen er udarbejdet på baggrund af vinderforslaget i byplankonkurrencen om Viborg Baneby, der blev vundet af team Vandkunsten. Konkurrencen blev afholdt i et samarbejde mellem Realdania og Viborg Kommune.

Læs mere: Vandkunsten vinder Viborg Baneby.

Viborg Byråd har netop godkendt et forslag til helhedsplan for Viborg Baneby. Planforslaget fremlægges nu i offentlig høring som grundlag for den videre drøftelse af, hvordan Viborg Baneby skal udvikle sig til en levende, bæredygtig og banebrydende bydel i fremtiden.

- Med denne helhedsplan er jeg sikker på, at vi kan udvikle Viborg Baneby til et attraktivt og oplevelsesrigt byområde, der vil tiltrække nye virksomheder og beboere til Viborg og dermed give vækst til hele kommunen, siger borgmester Søren Pape Poulsen.

Plejecenter skal sætte skub i udviklingen
At realisere de visionære planer er et stort projekt, der vil tage mange år og kræver et bredt samarbejde mellem de potentielle bygherrer, grundejere og Viborg Byråd.

- Med helhedsplanen ønsker Byrådet at invitere til dialog og samarbejde om de initiativer, der skal til for at sætte skub i udviklingen af Viborg Baneby. Byrådets beslutning om at placere et nyt plejecenter i området kan blive startskuddet til en spændende udvikling af området, og jeg er overbevist om, at der hurtigt vil vise sig flere initiativer, der kan gøre Viborg Baneby til et aktiv for hele Viborg Kommune, siger Søren Pape Poulsen.

Den offentlige høring varer fra den 4. april til den 1. maj 2013. I den forbindelse inviterer Viborg Kommune til borgermøde den 9. april 2013 kl. 17.00 på Viborg Rådhus. Helhedsplan for Viborg Baneby forventes at blive endeligt vedtaget i juni 2013
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078