23948sdkhjf

Finansielle investeringer løfter bundlinjen hos VKR

Trods et fald i omsætningen på godt 3 procent formåede koncernen bag bl.a. Velux, Velfac og Rationel at øge resultatet efter skat med cirka 100 mio. kr.
VKR Holding gik ind til 2012 med forventningen om et resultat på niveau – eller lidt bedre – end de 1.040 mio. kr. i 2011, og med et resultat på 1.129 mio. kr. lykkedes det også at komme ud af året med fremgang på bundlinjen.

Det forbedrede resultat er dog først og fremmest båret af indtægter fra finansielle investeringer på 273 mio. kr. Europa, og især Vesteuropa, viser fortsat fald i aktivitetsniveauet, og det er en medvirkende årsag til, at omsætningen er faldet fra 17.552 til 16.994 mio. kr.

Driftsresultatet (EBITA) er faldet fra 1.795 til 1.533 mio. kr., og overskudsgraden fra 10,2 til 9,0.

Ny strategi og store investeringer
VKR Holding besluttede i slutningen af 2011 at ændre strategi således, at forretningsudvikling håndteres i forretningsområderne, mens selskabet fremover vil fokusere på rollen som finansiel investor. Der er nu implementeret en mere transparent governance struktur for at fremme omstillingsparathed i det udfordrende marked.

2012 blev også et år med et højt investeringsniveau på omtrent 1,5 mia. kr. I Norge, som fortsat er et vækstmarked, købte VKR 70 procent af vinduesproducenten Lian, og i Sverige overtog man de resterende 25 procent af aktierne i svenske Mockfjärd Fönster.

Ultimo 2012 blev der indgået aftale med Axcel om salg af aktierne i selskabet Exhausto inden for. VKR Holding vil dog fortsat – gennem et partnerskabe med Axcel – være medinvestor og mindretalsaktionær i selskabet, der producerer og sælger innovative ventilationsløsninger.

Betydelige udfordringer i 2013
Trods visse lyspunkter, herunder stigende omsætning i Nordamerika, konkluderer ledelsen, at 2012 ikke har levet op til forventningerne trods et lidt højere konsolideret resultat end i 2011.

Året fortsatte, hvor det foregående år sluttede – med en markedssituation, der giver udfordringer som følge af mangel på vækst i de fleste kernemarkeder og meget store udsving i aktivitetsniveauet hen over året. Også 2013 forventes at blive et år præget af stor usikkerhed:

- 2013 vurderes at blive endnu et vanskeligt år med betydelige markedsmæssige udfordringer og stor volatilitet hen over året for de forretningsområder, vi er engageret i. Der vil heldigvis, som altid, være forskel på de enkelte markeder, mens omstillingen til nye produktprogrammer ligeledes forventes at have betydning for resultatet i 2013, udtaler adm. direktør i VKR Holding A/S, Jan Lundsgaard Jensen, der forventer et samlet resultat på niveau med 2012.

I 2012 var der ultimo året beskæftiget ca. 15.000 medarbejdere i VKR Gruppen. Heraf var ca. 3.600 arbejdspladser i Danmark, hvilket er stort set på niveau med 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094