23948sdkhjf

Danmark trækker ned for Flügger

Negative salgsudvikling på det danske marked betyder, at Flügger slutter 2012/13 i den lave ende af de udmeldte forventninger.
Flügger-koncernen har netop offentliggjort tallene for 3. kvartal af regnskabsåret 2012/13, hvor det efter ni måneder er blevet til en nettoomsætning på 1.427 mio. kr.

Det er 8 procent mere end året før, men det er salg uden for Danmark, som trækker læsset:

- Den aktuelle udvikling i byggeriet og boligmarkedet i Danmark er en udfordring for en virksomhed som Flügger. Vi håber derfor, at regeringens vækstplan i den endelige behandling i Folketinget kan betyde et vendepunkt, så Danmark kommer med på holdet, siger administrerende direktør Søren P. Olesen.

Frem i Sverige og Norge
I Sverige, som på det seneste er blevet det største enkeltmarked for Flügger, voksede omsætningen med godt 8 procent. Den positive udvikling i Sverige har fået god hjælp af ROT-ordningen, som betyder at svenskerne opnår en væsentlig skatterabat i forbindelse med reparations- og vedligeholdelsesarbejder i boligen.

I Norge voksede omsætningen med 26 procent, hvilket dels skyldes, at krisen aldrig rigtigt er kommet til Norge, samt at Flügger har udvidet sit norske butiksnet væsentligt de sidste par år. I Danmark har man omsat for 506 mio. kr., hvilket er 2 mio. kr. lavere end i samme periode sidste år.

- Det er ingen hemmelighed, at Flügger og malerfaget gerne ser, at en ordning i Danmark med fradrag for boligforbedringer bliver vedtaget for de kommende par år, tilføjer Søren P. Olesen.

Flügger har tidligere udmeldt forventninger til et årsresultat EBIT på 80-100 mio. kr. gældende for hele regnskabsåret 2012/13. Den negative salgsudvikling i Danmark bevirker imidlertid, at man nu vurderer at komme ind i den lave ende af de anførte forventninger. Det vil dog fortsat være en markant forbedring i forhold til 2011/12, der sluttede med et EBIT på 40 mio. kr. og et resultat efter skat på 22 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11