23948sdkhjf

Pihl skal bygge fremtidens kontrolcenter

Banedanmark har netop skrevet kontrakt med Pihl & Søn om at bygge det første af to kontrolcentre, der skal dække hele landet.
Det bliver det danske entreprenørselskab E. Pihl & Søn A.S., der skal bygge Banedanmarks nye kontrolcenter ved Dybbølsbro i København, som også kommer til at huse Vejdirektoratets trafikovervågning.

Kontrakten har en samlet værdi på lige over 200 mio. kr., og første spadestik tages i maj måned. Bygningen opføres som et traditionelt råhus i buede betonelementer og muret skalmur. Den skal stå færdig i efteråret 2014, og efter planen vil de første medarbejdere flytte ind i 2015.

- Pihl gav det konkurrencemæssigt bedste tilbud, og vi kender i forvejen selskabet fra mange gode samarbejder. Blandt andet er Pihl med til at ombygge Ny Nørreport Station. Vi glæder os til at samle fremtidens trafikstyring af både fjernbanen og S-banen i samme hus, siger Morten Søndergaard, programdirektør i Banedanmark.

Han fortæller, at kontrolcenteret, der placeres på banearealet over for Fisketorvet på Kalvebods Brygge, bliver en vigtig brik i jernbanens kommende signalprogram. Selve bygningen bliver ni etager høj, cylinderformet og vil blandet andet rumme tre åbne kontrolrum på hver 750 kvm. Kontrolcentret vil blive udformet i tæt samarbejde med de to leverandører af det nye signalsystem på S-banen og i Østdanmark; Siemens og Alstom

Udover et nyt kontrolcenter i København, skal der også bygges et nyt kontrolcenter i Fredericia til fremtidens jernbane i Vestdanmark. Her forventer Banedanmark at sende udbuddet ud inden sommerferien og vælge entreprenør inden efteråret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094