23948sdkhjf

Knud Troelsen: Man bliver klogere af erfaring

Efter flere konkurser har Kvik-grundlæggeren kastet sig ud i endnu et typehusprojekt.
Han tjente eftersigende en kvart milliard på salget af Kvik til køkkenkoncernen Ballingslöv i 2005, men i stedet for at læne sig tilbage og nyde sit otium, valgte Knud Troelsen at gå i offensiven.

Resultatet var en halvering af formuen gennem mislykkede investeringer og tre konkurser. Først med Hjem A/S i 2011 , dernæst moderselskabet 3Boel i 2013, og senest Boel Living i 2015 .

Nu er Knud Troelsen gået i offensiven igen med etableringen af Huskoncept ApS. Men hvorfor vender han tilbage til en branche, som har kostet ham en formue - og tilmed i en alder hvor det fleste ville vælge pensionen?

- Jeg behøver ikke at gøre det her. Men jeg vil gerne og ser stadig mig selv som en iværksætter. Nu er jeg bare blevet senioriværksætter, siger han til Building Supply.

Det nye Huskoncept ApS. arbejder med præfabrikeret byggeri ligesom det gamle Hjem A/S. Den store forskel er, at Knud Troelsen denne gang vælger at benytte sig af eksterne leverandører i stedet for at bygge egen fabrik.

- Set i bakspejlet foretog jeg nogle meget forkerte dispositioner. Vi var alt for udviklingsorienterede, og da min formue under krisen blev halveret nærmest ’over night’, kom det ud af kontrol. Det var så overraskende og voldsomt, fortæller han.

Den seneste konkurs i selskabet Boel Living indtraf på begæring af Knud Troelsen selv, da det stod klart, at der var brugt MgO-plader i selskabets byggerier.

- Vi havde ikke foreskrevet MgO-plader i husene. Det var et valg, som vores entreprenør traf. Men kunderne kom jo til os, og det tovtrækkeri kunne vi simpelthen ikke se os selv komme ud af, fortæller han om konkursen i Boel Living.

Den 71-årige senioriværksætter tror på sit nye projekt, der er blevet forberedt gennem otte måneder, og han er overbevist om, at det går bedre denne gang.

- Man bliver klogere af erfaring. Jeg kommer ikke til at begå de samme dumheder igen, siger Knud Troelsen.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095