23948sdkhjf

Nyt design af komplette lejeenheder højner fødevaresikkerheden

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lemvigh-Müller A/S

Hygiejnisk design kan løse de mest krævende udfordringer i en fødevareproduktion på en bæredygtig måde.

Mug på kanelgifler. Metalsplinter i pølse. Udeklarerede allergener i citronfromage. Blåt plast i hakket svinekød.

Årsagerne til tilbagekaldte fødevarer på Fødevarestyrelsens hjemmeside er mange, og de er eksempler på fødevareproducenters mareridt. For selv om vi i Danmark har en høj standard med strenge bestemmelser og krav til fødevarevirksomheder, kan det gå galt.

Ukendte kilder

Årsagen kan komme fra oversete kilder. Det viser undersøgelser, som producenten SKF står bag.

Selv om produktionsområdet spules og afvaskes efter alle regler og forskrifter, udgør fastmonterede lejeenheder stadig en teoretisk risiko for fødevaresikkerheden. For uanset, at lejerne er fysisk adskilt fra produktionszonen, er de stadig i nærheden af fødevarerne. Og på grund af højtryksrensning og smøremidler kan eventuelle bakterier blive luftbårne og forurene fødevarerne, har det vist sig.

Uafhængig undersøgelse

SKF har via et uafhængigt laboratorium undersøgt rengøring og hygiejnen i og omkring monterede lejer i produktionszonen ved nøjagtigt at simulere og analysere virkelig produktion af føde- eller drikkevarer.

Det har nu ført til et helt nyt og videreudviklet sortiment til fødevareindustrien.

Designet er afgørende

Lejeenhederne i SKF Food Line – Blue Range, som serien hedder, er designet ud fra SKF’s testerfaringer og med fokus på hygiejne komponent for komponent.

Det betyder bl.a., at lejerenhederne er designet med fire forskellige tætninger:

  • Grundtætning med overstøbt gummipakning
  • Bagtætning med hus med massiv bund
  • Endedæksel med patenteret låsemekanisme
  • Patenteret lejetætningssystem på Y-lejet

Det patenterede tætningssystem kan modstå hyppig afvaskning, så lejeskader forhindres.

Ingen ophobning af fedt

Lejerne er desuden levetidssmurte med fødevaregodkendt fedt, NSF H1, og dermed undgås ophobningen af fedt, hvor bakterier kan vokse fra produktrester og væsker.

Produktchef hos stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller, der er forhandler af SKF’s sortiment, Lars Schnejder Pedersen, siger:

”Vi er glade for at kunne tilbyde leje-serien til danske fødevarevirksomheder og maskinbyggere, som bl.a. vil kunne højne sikkerheden for forbrugerne, reducere sine omkostninger på grund af driftssikkerheden og opnå miljømæssige fordele i kraft af reduceret vandforbrug og vandforurening”.

Se Lemvigh-Müllers sortiment af SKF-lejer til fødevareindustrien her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen
2730 Herlev
Danmark
Lemvigh-Müller A/S

Send til en kollega

0.113