23948sdkhjf

Thermowood facader fra Södra behøver ingen vedligeholdelse -kan også leveres med Svanemærke.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Södra Timber A/S

Træ er det mest bæredygtige byggemateriale af alle. Med varmebehandlet Thermowood fra Södra bliver det endnu mere miljøvenligt, da Thermowood ikke kræver overfladebehandling eller miljøskadelig kemi af nogen art for at kunne modstå vind og vejr.

Varme og damp forlænger levetiden
Thermowood er varmebehandlet med en kombination af ekstremt høj varme (over 200 grader C.) og damp, som bevirker, at træet ikke bliver angrebet af råd og svamp. Den naturlige proces, som foregår i store autoklaver af rustfrit stål, uddriver de næringsstoffer, som svampe og bakterier normalt lever af. På den måde får det varmebehandlede træ forlænget sin levetid markant i forhold til normal træbeklædning. Samtidig fjerner varmebehandlingen harpiks fra træet, så man slipper for grimme harpiksudtræk.

Passer sig selv og patinerer smukt
Thermowood kræver ikke den overfladebehandling og pleje, som træ normalt gør. Facadebeklædningen modstår effektivt vind og vejr og skal blot passe sig selv. Med tiden patinerer træet smukt og får bare endnu mere karakter. Det varmebehandlede træ er ikke et statisk materiale, der ser ens ud år efter år. Umiddelbart efter monteringen har Thermowood en mørk farve, der minder om ceder og teak, men efterhånden får træet en smuk, sølvfarve, der gør det levende og dynamisk.

En oliebehandling kan bevare farven
Hvis man derimod ønsker at bevare den mørke og lidt gyldne farve, som Thermowood har, når det bliver monteret, kan man give træet en oliebehandling. For at træet skal bevare et ensartet udseende, skal oliebehandlingen gentages med jævne mellemrum.

Ideelt til et klima med megen nedbør
Facaden på en bygning er meget udsat, fordi træet skiftevis udsættes for slagregn og skiftende luftfugtighed. Det er påvirkninger som disse, der forkorter træets levetid. Thermowood kan dog stå imod og endda uden løbende vedligeholdelse. Det er derfor et oplagt valg af træbeklædning til et klima som det skandinaviske, som netop er præget af megen nedbør.

Kan leveres Svanemærket
Södra kan levere en speciel Svanemærket udgave af Thermowood (Thermofyr). Den eftertragtede Svanemærkning må anvendes, fordi Södra kan dokumentere, at Thermofyr ikke indeholder nogle tungmetaller eller biocider, som har en skadelig indvirkning på mennesker eller natur. Det er et rent naturprodukt, som hverken belaster sundheden eller miljøet.

Brandimprægneret med vejrbestandig C260 Xteriør
Thermowood kan også leveres imprægneret med C260 Xteriør, som er et brandimprægneringsmiddel specielt egnet til vores skandinaviske klima med dets hyppige nedbør. C260 Xteriør er beskyttet af særlige polymerer, som binder det brandhæmmende middel til træets cellestruktur, så det ikke kan udvaskes. C260 Xteriør er testet i henhold til standarden EN 16755 og bevarer sine brandhæmmende egenskaber samt overholder alle krav til brandsikkerhed uanset vejrpåvirkning. Vejr-testen foregår i særlige klimakamre, hvor det brandimprægnerede træ udsættes for nedbør, varme, tørring og UV-lys i en cyklus, der er meget mere belastende end det nordiske klima.

Anvend kun specialmaling
Selvom varmebehandlet Thermowood har en smuk overflade, der uden nogen form for behandling blot vil patinere, kan der være tilfælde, hvor arkitekt eller bygherre ønsker en farvet overflade. I så fald anbefaler Södra, at man anvender Signati, især til Thermowood brandimprægneret med C260 Xteriør. Produktet er specielt udviklet til at påføres trykimprægneret træ og har derfor god vedhæftning. Signati kombinerer god penetration med en vejrbestandig, mineralforstærket overflade. Endvidere indeholder Signati ingen biocider og er bionedbrydeligt.

Leveres i flere træsorter med en ting til fælles – sjælen
Thermowood fra Södra er en anderledes måde at tænke et dynamisk visuelt element ind i arkitekturen. Thermowood kan leveres i fyr, gran og ask, og uanset hvilken træsort man vælger, er den karakteristiske glød med til at skabe et dynamisk udtryk, når det ubehandlede træ med tiden patinerer.

Mere information
For yderligere information om Thermowood – kontakt Jesper Sæthre eller Jørgen Geel på tlf 4848 8200.

Du kan læse mere om alle Södra Thermowoods fortræffelige egenskaber her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Södra Timber A/S

Frydenborgvej 27 N, 1. sal
3400 Hillerød
Danmark
Södra Timber A/S

Send til en kollega

0.078