23948sdkhjf

Karen Blixens Plads - Ny stor plads i København

| Medlemsnyhed | Indrykket af M.J. Eriksson A/S

Københavns Kommune har netop udstedt ibrugtagningstilladelse for Karen Blixens Plads og der er nu fri adgang til den 22.400 m² nye plads i den nordlige del af Ørestaden, som er en af Hovedstadens største byrum.

Karen Blixens Plads er det nye samlingspunkt for Søndre Campus - Københavns Universitet, med plads til studieliv og kultur.

Detaljegraden er stor på de mange elementer, som indgår i det nye byrum på Karen Blixens Plads.

- Det er et meget ambitiøst projekt med rigtigt mange detaljer og særligt skrappe krav til finish. Det gælder ikke alene for cykelbakkerne, men i det hele taget om at få det store område til at fremstå harmonisk, uden at bryde med de eksisterende bygninger, fortæller projektleder Nina Maria Schacht Olesen fra M.J. Eriksson og fortsætter:

- Det har været interessant at få lov til at føre arkitekternes vision ud i livet med alle de detaljer og udfordringer, som det indebærer, og samtidig holde hånd i hanke med det praktiske for at få de to verdener til at mødes.

Karen Blixens Plads, der har et samlet budget på 80 millioner kroner, er realiseret på baggrund af en donation fra A.P. Møller Fonden på 65 millioner kroner, mens Bygningsstyrelsen som bygherre har stået for resten af finansieringen.

M.J. Eriksson A/S og NCC Danmark har varetaget henholdsvis anlægs- og betonentreprisen ved etableringen af det nye universitetstorv, som officielt indvies torsdag den 22. august – kl. 15-17.

COBE er arkitekt på projektet, mens rådgiverteamet bestod af EKJ Rådgivende Ingeniører og CN3 som total- og underrådgiver.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
M.J. Eriksson A/S

Gammel Køge Landevej 773
2660 Brøndby Strand
Danmark
M.J. Eriksson A/S

Billeder & videoer

Karen Blixens Plads Karen Blixens Plads Karen Blixens Plads Karen Blixens Plads Karen Blixens Plads Karen Blixens Plads Karen Blixens Plads Karen Blixens Plads Karen Blixens Plads Karen Blixens Plads Karen Blixens Plads

Send til en kollega

0.109