23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Cembrit valgt i Glesborg

Funktionalitet og robusthed var de primære årsager til, at arkitekt og bygherre på det nye Glesborg Plejecenter i Norddjurs Kommune valgte facadeplader og vindspærrer i fibercement fra Cembrit.

Norddjurs Kommune har afsat 600 mio. kr. til at gennemføre en omfattende ældrebolighandlingsplan for hele kommunen. Og helt efter den plan har plejehjemmene Nørrevang i Rimsø og Vestervang i Ørum netop indtaget et nybygget plejecenter i Glesborg.

Det nye plejecenter omfatter 60 veludstyrede boliger med et tilhørende aktivitetscenter, og den høje standard afspejler et stærkt politisk ønske i kommunen om at give de ældres fysiske rammer høj prioritet.

Bag den roste byggeri står bl.a. arkitektfirmaet Christensen & Rottbøl, som i sin tid sammen med bygherre fandt frem til, at såvel facadeplader som vindspærrer, skulle være i fibercement og leveres af Cembrit.

Passer sig selv
Ifølge chefkonsulent i Cembrit Arne Vestbjerg bliver det stadig mere almindeligt, at arkitekt og ikke mindst bygherre prioriterer byggematerialer, der populært sagt passer sig selv.

- Materialer som facadeplader og vindspærrer skal naturligvis være stærke og funktionelle, så de er nemme at arbejde med, men de skal også helst kunne passe sig selv, når først de er monteret. Vedligehold er altid forbundet med omkostninger og besvær, og derfor vælger mange at prioritere de byggematerialer, der er mest modstandsdygtige over for vejrliget, siger Arne Vestbjerg.

Han peger på, at fibercement som et uorganisk materiale stort set er immunt over for fugtpåvirkninger og dermed er med til at reducere risikoen for de ”følgesygdomme”, fugt i et byggeri kan forårsage.

- På Glesborg Plejecenter fungerede vindspærren som direkte skærm mod regn og fugt og beskyttede dermed bygningen, indtil yderbeklædningen blev monteret. Og derfor var det slet og ret nødvendigt at bruge en vindspærre i fibercement, fortsætter Arne Vestbjerg.

Ud over Cembrit Windstopper har Cembrit leveret facadepladen Color Front Opal til Glesborg Plejecenter.

Swisspearl Danmark A/S
Gasværksvej 24, 1. sal
9000 Aalborg
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK58711713
P nummer: 1002086335

Send til en kollega

0.047