23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Oversvømmelser kan skade husets stabilitet og indeklima

Oversvømmelser fra dræn, LAR -anlæg grundet regn og opstigende grundvand er en stor udfordring over hele landet for private borgere, udlejere, virksomheder og det danske beredskab.

Februar 2020 sætter en kedelig rekord i mængden af regnvand. Åer, vandløb, kloakker og lavtliggende områder er allerede fyldt op og flyder over på grund af regnmængderne, og fordi vinden skubber rundt med vandmasserne.

Grundvandet er flere steder i landet steget med op til 1-2 meter over normalt niveau. Det kan bl.a. betyde, at dræn og kældre fyldes med opstigende grundvand. Bygningernes gulvkonstruktion ved betongulv, isolering, kapillarbrydende drænlag og eventuelle omfangsdræn er ikke umiddelbart designet til at få tilledt vand og stå vandmættet. Det betyder desværre alt fra indtrængende grund- og regnvand gennem murværk og beton til opskydning af gulve.

Hyppighed og omfang af ekstreme nedbørsperioder er stigende, og dermed også problemerne med forebyggelse og skadeshåndtering efter vandskader.  En vandskade er en skade, som er opstået, fordi bygningsdele eller indbo er blevet påvirket af vand. Vandskader sker typisk ret pludseligt. De kan eksempelvis skyldes skybrud eller en oversvømmelse, som gør, at der trænger vand ind i boligen. Vandskade kan også opstå som følge af, at kloakvand trænger op gennem afløbet i kælderen som følge af kraftige regnskyl. Mange boligejere er ikke forsikringsdækket mod opstigende grundvand, men hovedsagelig oversvømmelser fra kloak og gulvafløb.

DMR Geoteknik bistår kunder med en kortlægning af vandspejl ved bygninger, geotekniske vurdering af skader og forebyggende handlemuligheder.

En fugtskade opstår desværre ofte når bygningsdele eller indbo i selv kortere tid har været påvirket af fugt fx kondens, dug eller blot fugt fra jorden. Der kan overraskende hurtigt dannes skimmelsvamp, hvis du ikke reagerer hurtigt på din vandskade og får bugt med den fugt, der har sat sig i konstruktionen. Så længe konstruktionen er fugtig, er der risiko for angreb af skimmelsvamp. Der går kun 1-2 uger, før skimmelsvampen har udviklet sig.

Vores specialister i DMR Skimmel rådgiver dagligt beboere, udlejere, skadesfirmaer og forsikringsselskaber i vurdering af skadesårsag, affugtning, sanering og en ekstrem kontrol af udført arbejde.  Vi kan altid kontaktes på 86 95 06 55 eller dmr@dmr.dk, hvis du har brug for et godt råd eller tilbud på teknisk rådgivning.

DMR A/S
Hårup Østervej 3
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14249141
P nummer: 1003896598

Kontaktperson

Lars Mortensen
Markedsdirektør, civilingeniør, DGNB-konsulent
+45 40760666 lmn@dmr.dk

Send til en kollega

0.047