23948sdkhjf

Vigtigt med obligatoriske krav til byggematerialer.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danske Byggecentre

Vi kan i Danske Byggecentre særligt bidrage med vores viden om dokumentation og data på byggematerialer. Det er vigtigt at have faktuel og reel viden om hvad forskellige byggematerialer indeholder, hvis vi i branchen skal bygge bæredygtigt.

Danske Byggecentre indtræder i koordineringsudvalget for bæredygtigt byggeri. Bolig- og Planstyrelsen oprettede koordineringsudvalget for at understøtte initiativerne i den national strategi for bæredygtigt byggeri.

Koordineringsudvalgets opgave er blandt andet at ”Sikre, at strategiens initiativer bliver forankret i de relevante faglige miljøer, og at medlemmer omvendt kan kvalificere og bidrage til implementering af initiativer”. Det skal ske med henblik på, at fremme byggeriets indfrielse af kommende bæredygtighedskrav som LCA og grænseværdi, der indfases fra 2023.

I Danske Byggecentre er vi glade for tilliden og vil understøtte branchens indfrielse af de kommende bæredygtighedskrav i byggeriet. Adm. direktør Palle Thomsen udtaler ”Vi er glade for at indtræde i koordineringsudvalget for bæredygtigt byggeri og vi ser frem til at bidrage til at udbrede et kvalitetsbevidst, økonomisk ansvarligt og mere bæredygtigt byggeri”.

Vi kan i Danske Byggecentre særligt bidrage med vores viden om dokumentation og data på byggematerialer. Det er vigtigt at have faktuel og reel viden om hvad forskellige byggematerialer indeholder, hvis vi i branchen skal bygge bæredygtigt. Derfor samler og håndterer vi dagligt store mængder af data og dokumentation på byggematerialer, som vores medlemmer bruger i forbindelse med deres rådgivning af de udførende.

De danske byggecentre fungerer ofte som rådgivere for de udførende og er desuden bindeleddet mellem industrien og de udførende. Det giver os en vigtig plads i byggeriets værdikæde og vil bidrage til at sikre, at koordineringsudvalget repræsenterer hele byggebranchen. 

Vi ser frem til at begynde arbejdet i koordineringsudvalget.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danske Byggecentre

Egebækvej 98
2850 Nærum
Danmark
Danske Byggecentre

Send til en kollega

0.125