23948sdkhjf

Nyt tag? Vælg rigtigt, og undgå at skulle lave det om

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Et nyt tag kræver mange overvejelser. Vi har talt med en lokal håndværker om fordelene og ulemperne ved de tre mest almindelige tagtyper: Tagpap, eternittag og teglstenstag. Så ved du bedre, hvad du skal vælge, hvis din bolig trænger til et nyt tag

Når taget trænger til en udskiftning, skal du træffe beslutningen om, hvilken slags nyt tag du skal have.

Her er der stor forskel i holdbarhed og pris.

Tagpap er billigt og godt til tage med lav hældning, men kræver vedligeholdelse. Eternittage fås i mange flotte varianter, men holder kortest tid. Teglstenstage kræver næsten ingen vedligeholdelse, og holder i op til 100 år, men er også dyrest.

Så der er fordele og ulemper ved alle tre tagtyper. Det har vi talt med en håndværker fra MB Tagrens og Tagservice om.

Tagpap er billigt og nemt at lappe
Tagpap er et af de billigere materialer, og det er også nemt at tilpasse forskellige typer tage. Fordelene ved tagpap er, at det er nemt at lappe, og at det er en type, som nemt slipper af med vand. Derfor bruger vi det tit på tage uden så stor en hældning,” fortæller han.

Ulempen ved tagpap er dog, at det skal tjekkes med jævne mellemrum for skader. Gør du det, kan et tag med tagpap forventes at holde i op til 50 år.

Eternittage fås i mange farver og former
I gammeldags eternittage brugtes der asbest. Det er nok det, de fleste stadig forbinder eternittage med i dag. Det er dog for længst blevet erstattet af andre materialer.

Eternittage fås i mange farver og former. Blandt andet kan det fås som bølgeplader og eternitskifer”, fortæller håndværkeren.

Taget skal have et årligt tjek, og forventes at kunne holde i 35-40 år.

Teglstenstage kan holde i op til 100 år
Tegl er fremstillet af brændt ler, og fås i mange farver og typer. Det er dog også den dyreste type tag.

Tegl er utrolig modstandsdygtig, og holder til al slags vejr. Og så undgår du i høj grad alger og mos, fordi stenens overflade virker afvisende,” fortæller vores håndværker.

Tegltaget kan yderligere overfladebehandles, og eventuelt få en glasering. Men vær opmærksom på, at også naboen skal synes om alt skinneriet. Generer det for meget, kan du risikere at blive påbudt at skulle gøre dit tegltag mat igen for egen regning.

Et teglstenstag er stort set vedligeholdelsesfri i hele dets levetid, og det holder mellem 60 og 100 år.

Uanset hvilket tag du vælger, så sørg for at lave en aftale med en erfaren håndværker. Så kan du blive sparet for mange ærgrelser og ekstraregninger fremover”, slutter håndværkeren.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.172