23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Eurostars CO2-udledning falder igen

At sænke CO2-udledningen for en industrivirksomhed som Eurostar er ikke noget, man bare lige gør. Men vi forsøger, og det virker. På to år har vi reduceret vores samlede udledning af CO2 med 18 procent – samtidig med at vores produktion er vokset.

Eurostar Danmark ønsker at bidrage til den grønne omstilling af vejsektoren. Derfor foretager vi løbende initiativer, som skal sænke vores CO2-udledning. Og når vi gør en indsats, virker det. Det kan vi se på vores tal for den samlede CO2-udledning de sidste tre år. Faktisk er det lykkedes at reducere Eurostars samlede udledning af CO2 med 18 procent på to år. Samtidig med at vores produktion er vokset.

2019: 1,583 tons CO2
2020: 1,515 tons CO2
2021: 1,342 tons CO2

Direktør i Eurostar, Jesper Wraae-Bess, er tilfreds med faldet i CO2-udledningen. Han siger:

”At sænke klimaaftrykket for en industrivirksomhed som vores er ikke noget, man bare gør. Men vi er alligevel fast besluttet på at gøre det. Vi kigger løbende efter tiltag, som kan sænke vores klimaaftryk her og nu samt på den lange bane. I den forbindelse er det dejligt at se, at de tiltag, vi har taget, virker.”

Optimering af drift og grøn strøm

Og hvad er det så i praksis, der kan få klimaaftrykket til at falde hos Eurostar? Her er eksempler på tre konkrete tiltag, som vi har foretaget, og som har været med til at sænke vores CO2-udledning:

Optimering af drift

Vi optimerer løbende vores arbejdsgange hos Eurostar. Vi kan se, at når vi gør det, så falder forbruget af brændstof til varebiler. For vi bliver mere effektive og skal køre færre kilometer. Vi har desuden udskiftet en del af vores tunge produktionsenheder i driften og indsat lettere og nyere modeller, som bruger mindre brændstof.

Udvikling af bilpark

I 2021 udskiftede vi en del af vores bilpark til mere klimavenlige biler. Disse nye biler kører længere på literen, og det er med til at spare CO2. Samtidig sikrer vi, at de maskiner, vi bruger til at udlægge vejmarkering, opfylder alle internationale produktions- og miljømæssige krav.

Vindmøller

I 2021 skiftede Eurostar leverandør af strøm. Det er nu energiselskabet Vindstød, som forsyner vores kontorer og værksteder med strøm. Vindstød er baseret på elproduktion fra vindmøller i Danmark, som ikke udleder CO2, når de producerer el. Vindstøds el-deklaration er 100 procent baseret på vind og kontrolleret af staten.

Grøn omstilling af kørebaneafmærkning og vejmarkering

Vi har gjort meget for at sænke vores CO2-udledning. Men vi er langt fra i mål. Her er tre eksempler på tiltag, som i fremtiden kan være med til at sænke Eurostars og hele branchens CO2-udledning:

Større strækninger frem for lappeløsninger

Eurostar vejleder kommunerne om, hvordan vi kan bruge ressourcer mest effektivt og skabe en bæredygtig indkøbspraksis. Vores undersøgelser viser fx, at vi reducerer brugen af fossile brændstoffer med 20 procent ved at udlægge vejmarkering på større strækninger frem for at udføre lappeløsninger.

Biobrændstof

Biobrændstof er foreslået flere gange som et alternativ til benzin og diesel, for det udleder mindre CO2. Men biobrændsel er dyrt at bruge, og kommuner og Vejdirektoratet vægter stadig pris højt i deres udbud. Skal det give mening økonomisk at bruge biobrændsel, så kræver det en ny model på markedet.

Samarbejde på tværs af branchen

Aktørerne inden for kørebaneafmærkning skal samarbejde endnu mere i fremtiden. Vi kan som branche blive bedre til at opstille fælles mål og udvikle metoder og teknologier, der sætter turbo på den grønne omstilling. Vi forventer i den forbindelse, at miljøspørgsmål vil vægte tungere i fremtidens udbud fra kommunerne og Vejdirektoratet. At der i højere grad kommer en økonomisk gulerod til de virksomheder, der tænker grønt.

Saferoad Services A/S
Tigervej 12-14
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26994896
P nummer: 1010287061

Kontaktperson

GA
Grønbech ApS
mail@groenbech.com

Send til en kollega

0.063