23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rejsegilde og strategisk samarbejde i Holbæk Have

I går, den 23. marts, blev der holdt rejsegilde for en vellykket opførsel af 24 række- og dobbelthuse og 80 lejelejligheder.  FB-Gruppen samarbejder med Ingcon om at opføre det kommende grønne og moderne boligområde i Holbæk Have. Holbølls datterselskab Entreprenør Søren Kristiansen A/S er underentreprenør og en del af projektet, der har fokus på det langsigtede strategiske samarbejde. Mellem Holbøll og Ingcon samt FB-Gruppen bidrager samarbejdet til højere kvalitet og tillid på byggepladsen.  

En duft af helstegt pattegris, glade håndværkere og taler fra bl.a. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen var i går den perfekte opskrift på et rejsegilde for de første række- og dobbelthuse samt anden karrébebyggelse i Holbæk Have. FB-Gruppen og Ingcon vil til sommer stå klar med 80 lejligheder og i løbet af efteråret er de klar med de første 24 række- og dobbelthuse. Entreprenør Søren Kristiansen A/S er med på første etape og har været med til en lang række anlægsopgaver, der bl.a. omhandler kloak- og forsyningsopgaver samt jordarbejde. 

Peter Høegh er Projektchef i Entreprenør Søren Kristiansen A/S, som er en del af Holbøll. Han sørger for at arbejdsopgaverne forløber på en ordentlig måde. 

Rejsegilde: En fejring af en milepæl og et godt samarbejde  
Peter tilskriver det gode samarbejde med Ingcon og FB-Gruppen som en af grundende til projektets vellykkede forløb. ”Rejsegilderne er naturligvis en fejring af en milepæl i byggeriet. I dette projekt ser vi det også som en måde at markere vores samarbejde på,” siger Peter.

 Og det er der en god grund til. I samarbejdet bliver der i højere grad fokuseret på mere stabilitet og kontinuitet – og det kan mærkes. Når bygherre erstatter mange små udbud med større udbud og forpligter leverandører til en række byggeprojekter, så skaber det både bedre byggerier og gode arbejdsforhold. 

"Fordelene ved det strategiske samarbejde er mange. Gentagelser gør det muligt at benytte de samme byggetekniske løsninger og komponenter i flere byggerier samt reducere omkostningerne og styrke kvaliteten i byggeriet. Der bliver lagt flere ressourcer tidligt i processen. Vi får værdifulde indblik i bygherrens overvejelser samt råd til, hvordan leverandører og underentreprenører kan forberede sig, så vi f.eks. undgår koordineringsfejl, der først vil være blevet opdaget senere i processen,” fortæller Peter.  

”Der bliver skabt en større tillid på byggepladsen ved, at mine kolleger arbejder med de samme håndværkere over en længere periode. Det gør, at de får lyst til at hjælpe hinanden og snakke sammen på en effektiv måde for at undgå unødvendige sammenstød og lange processer.” 

Flere strategiske samarbejder  
”Det er en fornøjelse at være med i et projekt som dette sammen med Ingcon og FB-Gruppen, hvor samarbejdet bliver taget seriøst. Vi har nærmest kun gode erfaringer med strategiske samarbejder, som her i Holbæk Have, men også i TRUST-projekterne i hovedstadsområdet som Enemærke & Pedersen står for. Der er ingen tvivl om, at vi ser os selv gå ind i flere af den slags samarbejder i fremtiden. Den tillid, der bliver opbygget på baggrund af transparens og gensidig respekt gør virkelig noget for kvaliteten af byggeriet. Ikke mindst får vi gladere medarbejdere, fordi vi støder på færre konflikter,” siger Peter. 

FB Gruppen planlægger at bygge 450 boliger over de kommende ti år.  I sommeren 2022 vil første karré i Holbæk Have klar til indflytning. 

Billeder:

  1. Holbølls Sennebogen teleskopkran var stillet flot op til at byde gæsterne velkommen til Holbæk Have.
  2.  Peter Høegh, Projektchef i Entreprenør Søren Kristiansen A/S.
Holbøll A/S
Lov Enghavevej 26
4700 Næstved
Næstved Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18296675
P nummer: 1001474497

Kontaktperson

ADJ
Andreas Dahl Jensen
Kommunikationsmedarbejder
+45 21656563 adj@holboell.dk

Send til en kollega

0.141