23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gratis webinar om LCA-beregninger

25. august bliver du klogere på BIM-baserede LCA-beregninger, når GRAPHISOFT Center Danmark afholder webinar om DesignLCA.

Allerede i 2023 bliver LCA-beregninger en obligatorisk del af bygningsreglementet for al nybyggeri. For nybyggeri over 1.000 kvadratmeter bliver grænseværdien 12 kg CO2e per m2 om året, så i 2023 bliver et af de centrale spørgsmål i byggebranchen om et givent projekt ligger under eller over 12?

DesignLCA giver dig overblik over dit byggeris klimaaftryk
For at hjælpe rådgivere med LCA-beregninger har GRAPHISOFT Center Danmark udviklet DesignLCA, der er en BIM-baseret LCA-beregner. Med DesignLCA får du overblik over CO2-udledningen for bygningens brug, produktion og transport af bygningsmaterialer, inklusive bortskaffelse og affaldssortering, samt selve byggeprocessen. I LCA-regi svarer det til LCA-faserne A1-A5, B6, C3 og C4, hvilket er regnemetoden i de kommende LCA-krav.  

LÆS OGSÅ: Hvad er DesignLCA?

Thomas Graabæk, Arkitekt MAA og indehaver af Graphisoft Center Danmark, forklarer om baggrunden for udviklingen af DesignLCA.

”I forbindelse med LCA-beregninger er der i dag nogle enorme barrierer for rådgiverne, da de forskellige eksisterende LCA-beregnere enten ikke kan regne direkte på BIM-projekter, ikke medtager CO2-udledningen fra bygningens brug eller kræver brug af en række forskellige programmer for at komme i mål. Med DesignLCA får rådgiverne overblik over CO2-udledning allerede i skitsefasen, så de på et tidligt stadie kan tilpasse deres design, hvilket resulterer i mere bæredygtige byggerier. Der findes i dag ingen andre BIM-baserede programmer, der både beregner klimapåvirkningen af byggematerialer og driften af bygninger.”  

LÆS OGSÅ: Archicad 26 er lanceret

I samarbejde med Lendager
DesignLCA er udviklet i samarbejde med Lendager, og Jørn Kiesslinger, arkitekt MAA hos Lendager, mener at DesignLCA er med til at fremme klimavenlige bygninger.

”Der er et stort potentiale i et LCA-værktøj, som både beregner bygningernes klimabelastning for det indlejrede CO2-aftryk i bygningens materialer og energiforbrugets CO2-udledning i driftsfasen. Optimerede designløsninger for bygningens udformning og materialevalg kan have direkte indflydelse på bygningens energiforbrug, derfor giver DesignLCA os mulighed for at designe bygninger, som lever op til klimakravene.”

Gratis webinar om DesignLCA
25. august afholder GRAPHISOFT Center Danmark et gratis webinar, hvor de gennemgår den opdaterede version af DesignLCA.

Det er gratis at deltage, og du tilmelder dig via dette link →

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057
P nummer: 1025084957

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.068