23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Overskudstræ som varmekilde hos ABC Pavilloner

ABC Pavilloner og Concept Living har udskiftet deres naturgasanlæg med et fastbrændselsfyr. Det kan reducere deres samlede CO2-udslip med 11 procent. Ny varmekilde bliver overskudstræ fra virksomhedernes produktion af moduler.

En investering på cirka to millioner kroner i et nyt fastbrændselsfyr skal gøre opvarmningen i produktionshallerne og kontorbygningerne ved ABC Pavilloner og Concept Living mindre CO2-udledende. Investeringen forventes at være tjent hjem igen allerede efter to til tre år.

- Der er ingen tvivl om, at vi vil opleve store økonomiske besparelser ved at gå fra naturgas til fastbrændselsfyr. Vi fyrer omtrent syv måneder om året, hvor det sidste år kostede cirka 10.000 kroner ekstra om dagen at fyre med naturgas på grund af prisstigningerne. Derfor forventer vi alene på syv måneder at opnå en besparelse på over en million kroner – og på bare to til tre år at have tjent hele investeringen hjem igen, fortæller Thomas K. Pedersen og fortsætter:

- Samtidig viser vores beregninger, at vi alene ved at skifte til fastbrændselsfyret kan reducere virksomhedernes samlede CO2-udslip med hele 11 procent, hvis vi kigger på gennemsnitsforbruget for de seneste tre år. Det understøtter derfor i høj grad vores egen klimastrategi, hvor vi vil reducere virksomhedernes samlede CO2-udledning med 50 procent i 2025 sammenlignet med niveauet i 2018.

Foruden fastbrændselsfyreet har virksomhederne også investeret i en træknuser, så overskudstræ fra deres egen produktion kan anvendes som varmekilde:

- Vi har de sidste tre år gemt for eksempel engangspaller, træstumper og lignende, så vi nu har et stort lager med træ, vi selv kan knuse med vores nye træknuser og bruge til opvarmning. På den måde bliver vi langt henad vejen mere selvforsynende, men med muligheden for at købe ekstra flis. Og her er vi så heldige at have en nabovirksomhed, vi kan købe flis fra, så det ikke belaster miljøet i forhold til transporten, fortæller Thomas K. Pedersen og fortsætter:

- Og selvom vi skulle få behov for at købe ekstra flis, så sparer vi fortsat meget ikke alene i kroner og øre, men også i forhold til CO-udledning ved den nye løsning. Det skyldtes blandt andet også, at brænding af træ betragtes som CO2-neutral, fordi det kun udleder det CO2, som det har optaget gennem sin levetid.

Allerede nu er træknuseren på plads i fyrrummet, som virksomhedernes medarbejdere skal bestyre, og kedlen er klar til drift i denne fyringssæson.

ABC Pavilloner A/S
Fundervej 44
7442 Engesvang
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21637076
P nummer: 1005084503

Kontaktperson

Edel Friis
Marketing, Kommunikation & It
+45 73708380 ef@abcpavilloner.dk

Send til en kollega

0.078