23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Effektiv it-løsning til produktionsstyring

Løsningen hedder ’Process Industries’, og en af de største fordele ved systemet er dets evne til optimeret planlægning og efterkalkulation. Processtyringssystemet er en standardkomponent til ERP-systemet Microsoft Dynamics AX.

Af Claus Thorhauge

En fødevareproducerende virksomhed har helt specielle krav til det virksomhedssystem (ERP), der skal understøtte processerne i produktionen. Specielt to processer er helt afgørende for fødevare-industrien – produktion ud fra recepter eller den ”omvendte” stykliste, hvor eksempelvis en ko, gris, eller fisk bliver til flere forskellige færdigvarer.

– Umiddelbart er der tale om simple processer, der skal understøttes, men ved nærmere eftersyn står det klart, at de stiller helt specielle krav til ERP-systemet, siger sales manager hos Microsoft Jacob Dahl.
Når han kommer ud til virksomheder, der producerer fødevarer, så er det ofte de samme kritiske forretningsprocesser, han bliver udfordret på. Spørgsmålene lyder typisk:
Kan I håndtere batchstyring, udløbsdato på både halvfabrikata og færdigvarer, sporbarhed, kvalitative data, styring af kvalitet, faktisk vægt (catch weight) og muligheder for at planlægge produktion og arbejdsprocesser, så der kommer mest værdi ud af råvarer – under hensyntagen til, at råvarernes vægt, konsistens og kvalitet varierer.
– Og svaret er et klart ja, lyder det fra Jacob Dahl.

Ekspert i batch-processer
Mange produktionsvirksomheder har udviklet deres egne it-løsninger til at styre den type processer. Men det er både dyrt og kompliceret at udvikle, vedligeholde og integrere egne skræddersyede løsninger med andre it-systemer.

Microsofts løsning til fødevareindustrien anvendes pt af mere end 250 produktions-virksomheder og er oprindeligt udviklet af amerikanske Fullscope Inc.
Microsoft valgte Fullscope Inc. til udviklingsopgaven, fordi virksomheden i forvejen var ekspert i løsninger til netop procesproduktion og tidligere har udviklet et procesmodul til et konkurrerende ERP-system.

– Derfor har vi i dag en standard Microsoft AX proces-løsning, der allerede har bevist sit værd i flere hundrede virksomheder over hele verden, siger Jacob Dahl.

- Microsoft er gået 100 pct. ind i det her marked, og samtidig sætter de en ny markedsstandard for it til proces-styring, tilføjer direktør for Fullscope Scandinavian, Flemming Lund.

Fullscope Scandinavia ejes af Microsolutions A/S og er Fullscope Inc’s danske repræsentation, der står for salg og implementering af Process Industries i Danmark. Det er netop den målrettede udvikling mod branchen, der gør Process Industries for Microsoft Dynamics AX interessant for produktionsvirksomheder i fødevareindustrien.

– Process Industries dækker i mange tilfælde mellem 90 til 95 procent af virksomhedens behov i en standardkonfiguration, siger Jacob Dahl.

Systemet kræver kun få tilpasninger
– Vi har netop analyseret og designet en løsning til en kunde i fiskeindustrien, og vi skal kun lave nogle få tilpasninger, før løsningen passer til netop deres behov. Det er sådan noget, der ellers ville have kostet mange tusinde timers udvikling at rette til, siger sales manager Henrik W. Madsen fra Fullscope Scandinavia.

Fullscope Scandinavia har markedsført og implementeret Process Industries siden 2008, og flere europæiske virksomheder har allerede fået de første og gode erfaringer med løsningen.

– Behovet ude i fødevareindustrien er der, og det her er så billigt og effektivt, at det ikke kan betale sig at lade være, siger Henrik W. Madsen og peger på, at fordelene ved et standardmodul som Process Industries ikke bare handler om fortsat vedligehold og nemmere integration, men også om fælles erfagrupper.

Nogle af systemets fordele:
- Gennemsigtighed i realtime over ordre, produktionsapparat og distribution
- Hurtige beslutninger baseret på overblik og viden over flere dimensioner, der sikrer optimal styring af både hoved- og bi-produkter
- Omfattende kommunikation internt og eksternt om specifikationer, ordrestatus og kvalitetskontrol
- Højere sikkerhed og begrænsning af risici med detaljeret dokumentation, digital signatur, audit trails og lot tracking
- Større fleksibilitet og hurtigere reaktion på variationer i priser og efterspørgsel
- Hurtig tilbagebetaling af investeringen på grund af nem konfiguration efter egne behov, intuitiv brugergrænseflade og tæt integration med andre Microsoft-produkter som eksempelvis Microsoft Office, Sharepoint osv.
- Større indtjening med et integreret overblik over produktionsplaner, kapacitet, råvarer og produktionsmaterialer, produktion og omkostninger.

Læs mere på www.fullscopescandinavia.com

Microsolutions A/S
Emil Møllers Gade 41D, 8700 Horsens
(Ringager 4B, 2. sal., 2605 Brøndby)
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27676235
P nummer: 1010494326

Send til en kollega

0.055