23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kulturforum Würth Kolding vinder Kulturpris

Kulturforum Würth Kolding har netop vundet JydskeVestkystens Kulturpris 2011, og de donerede straks pengene til andre kulturelle tiltag i Kolding.

I 2010 var Kulturforum finalist til Kulturprisen, og i 2011 løb skrueengrosvirksomhedens kunstudstillinger så med prisen foran de to andre finalister, Helge Engelbrecht og Lise Frederiksen, Ribe.

”Vi kan kun tage Kulturprisen som et kæmpe skulderklap og en antydning af, at vi gør noget rigtigt med vores kunstudstillinger i forhold til vores gæster og vores ansatte, og det er vi selvfølgelig meget taknemmelige for”, udtaler direktør for Würth Danmark A/S, Otto Clausen.

Med prisen følger en check på kr. 50.000, og direktør Otto Clausen benyttede sin takketale til straks at give pengene videre til to kulturelle tiltag i Kolding, nemlig 25.000 kroner til Kolding Miniby og 25.000 kroner til Organisationen Nordhøjs kunst- og kulturaktiviteter. Engrosvirksomheden har i forvejen samarbejdet med Organisationen Nordhøj i 40 år, så det lå lige for at benytte lejligheden til at donere nogle af pengene til deres kulturelle aktiviteter. Nordhøj tilbyder mennesker med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse forskellige typer beskæftigelse i dagtimerne, blandt andet arbejder langt de fleste grupper på Nordhøj med billeder og billedkunst.

Kolding-virksomheden har siden 1999 løbende haft forskellige udstillinger. I begyndelsen var udstillingerne primært tænkt som et ekstra tilbud til de ansatte for at give dem større glæde ved arbejdet, og for at lade arbejdsliv og privatliv smelte sammen. I 2004 blev udstillingsaktiviteterne i foyeren på grund af deres store popularitet blandt både ansatte og andre Kolding-borgere formaliseret, og ved hjælp at mund til mund-metoden fik flere og flere øjnene op for, at der blev vist verdenskunst hos Würth i Koldings nordlige industrikvarter. I de senere år har det for alvor taget fart, og her 7 år senere har både Kolding, omegn og det meste af Syddanmark taget Kulturforum så meget til sig, at Jyske Vestkystens læsere valgte at indstille Kulturforum til Kulturprisen, som de altså vandt.

Würth Danmark A/S
Montagevej 6
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12561113
P nummer: 1002925398

Send til en kollega

0.047