23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny teknologi skal ud at virke i industrien

Nyt center på Lindø vil industrimodne allerede udviklede teknologier rettet mod offshore industrien. Det sikrer, at teknologier udviklet i laboratoriet af FORCE Technology rent faktisk kommer ud at virke i industrien.

Den producerende industri i Danmark er under pres fra lavtlønsområder, og mange danske virksomheder har flyttet deres produktion til udlandet. Det betyder tab af danske arbejdspladser, som måske kunne være fastholdt, hvis virksomhederne havde brugt nye teknologier som løftestang for en styrkelse af produktivitet og kvalitet. Den danske Offshore industri er også under stærk konkurrence fra udlandet, men nyt center vil hjælpe industrien til at bevare sin konkurrencekraft.

Det nye center hedder Lindø Welding Technology (LWT) og er etableret i et samarbejde mellem FORCE Technology og Lindø Offshore Renewable Centre (LORC). På det nye center vil teknologier, som FORCE Technology allerede har udviklet, blive modnet i tæt samarbejde med industrien. I industriparken bliver der etableret storskala faciliteter med de nyeste svejseteknologier, og der kommer bl.a. til at stå en af de allerkraftigste svejserfaciliteter i Europa.

Om baggrunden for at indgå i det nye samarbejde med LORC, fortæller Torben Lorentzen, Forsknings- og udviklingschef hos FORCE Technology:

- Visionen med Lindø Offshore Renewable Centre er at skaffe arbejdspladser, og at få teknologi ud at spille, så industrien kan bruge den og få glæde af den. I FORCE Technology har vi udviklet fem seks banebrydende teknologier rettet mod offshore industrien, men det har været svært at få industrien til at tage imod og implementere teknologierne. Samarbejdet med LORC og etableringen af det nye center bringer os tæt på industrien, og dermed sikrer vi, at de nye teknologier rent faktisk bliver brugt af industrien. Man kan sige, vi rykker fra laboratoriet ud på industrigulvet.

Læs mere her

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

DC
Dorthe Christiansen
Informationschef
+45 45162624 info@gts-net.dk

Send til en kollega

0.047