23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Se en ny arkitektvideo af Vibeengskolen i Haslev - og oplev den selv på studietur d. 30. september

Nohr-Con har igen været ude at filme et spændende nyt skolebyggeri: Vibeengskolen i Haslev. Skolen kan opleves på vores studietur til nye og ombyggede skoler d. 30. september, og er måske et bud på Årets skolebyggeri?

Vibeengskolen er en ny 3-sporet folkeskole, der rummer 500 elever på indskoling- og mellemtrinniveau og som har sit primære fokus at integrere bæredygtighed og pædagogik i en lavenergi-skole i Energiklasse 1.

Skolen er kendetegnet ved sit røde ydre og tagfladens forskellige knæk, der skaber kiplignende motiver i facaden og rumlig variation i interiøret. Samtidig giver den varierende tagflade optimale muligheder både for montering af solpaneler og for nordvendte lysåbninger. Aktive tiltag, der er med til at sikre en lavenergiskole.

Skolen er tænkt indefra og ud med et greb, der favner hele grunden og det landskab, der omgiver skolen. For at sikre dette greb er skolen tegnet med en stjerneformet organisering af funktioner og aktiviteter, hvor det centrale hjerterum både er ankomst-, samlings- og fordelingsrum til alle skolens aktiviteter.

Skolens landskab er udviklet med fokus på læring med støtte fra Lokale- og anlægsfonden og Realdania. Skolens idé og koncept er skabt af Arkitema Architects i forbindelse med arkitektkonkurrencen på basis af et byggeprogram udarbejdet af Cowi A/S. Efter arkitektkonkurrencen blev projektet færdigudviklet i nært samarbejde mellem Faxe Kommune, brugerne og rådgiverteamet. Der er gennemført omfattende brugersamarbejde.

Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Architects
Bygherrerådgiver: Cowi A/S
Entreprenør: Brdr. Thybo

OBS: Se skolen med egne øjne på vores "Studietur til nye og ombyggede skoler" d. 30. september! Studieturen er en del af vores årlige “Konference om byggeri af fremtidens skole”, hvor vi bl.a. kårer “Årets skolebyggeri”, og der er early bird rabat på 15 % ved tilmelding inden d. 1. juli! Læs mere på www.nohr-con.com.

Det er arkitekt Dorthe Keis fra Arkitema Architects, som fortæller om byggeriet i videoen ude til højre.

Nohrcon ApS
Ewaldsgade 9
2200 København N
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30607635
P nummer: 1013343957

Kontaktperson

PGM
Peter Green Melgaard
Kommunikations- og marketingchef
+45 70201146 pm@nohrcon.com

Send til en kollega

0.048