23948sdkhjf
Del siden
Annonce

RIB udvikler den første Industry 4.0 løsning til byggebranchen

RIB lancerer den første Industry 4.0 løsning, der kombinerer projekt- og produktionsprocesser. Målet er den ”intelligente byggefabrik”. Det teknologiske fundament for RIB's iTWO 4.0 er cyber-fysiske systemer og IoT (Internet of Things).

RIB Koncernen har i september 2015 erhvervet 75% andel i virksomheden SAA Software Engineering GmbH i Wien. SAA tilbyder intelligente højteknologiske maskinkontrolløsninger, der sikrer fejlfri produktion gennem hele produktionsprocessen. SAA er den europæiske markedsleder inden for automatisering af anlæg til færdigstøbt beton og servicerer kunder i Europa, Nord- og Sydamerika, Rusland, Asien, Mellemøsten, Australien og Afrika.

RIB koncernen sigter mod en revolution, ”Made in Germany”. Formålet med denne revolution er at digitalisere hele værdikæden på byggeprojekter ved at binde virtuelle og fysiske byggeprocesser sammen. Dette giver positivt udbytte i form af tids- og omkostningsbesparelser og gør selve byggeprocessen mere bæredygtig.

Med investeringen i SAA står RIB på tærsklen til en fjerde industriel revolution. Ved brug af iTWO 4.0 teknologi vil virksomheden gøre det muligt for arkitekter, designinstitutter og ingeniører at simulere produktions- og logistikprocesser allerede på designstadiet. Sammen vil eksperter fra iTWO og SAA hjælpe byggebranchen til at levere byggeprojekter hurtigere, til lavere omkostninger og i højere kvalitet vha. industriel præfabrikation af komponenter og komponentgrupper. Det er det næste logiske skridt inden for virtuel planlægning og konstruktion.

Industry 4.0-modellen kendetegnes ved et højt niveau af produktindividualisering vha. yderst fleksible metoder til produktion af mindre mængder. Det muliggør, at fremtidens produktionsfabrikker vil kunne fremstille intelligente bygningselementer vha. industrirobotter, der modtager deres produktionsspecifikationer direkte fra 5D modeller. Ved at kombinere projekt- og produktionsprocesser kan virksomheder og hele værdiskabende netværk kontrollere og optimere byggerier i realtid i iTWO 4.0.

Thomas Wolf, RIB’s CEO, siger: ”Byggebranchen har nu chancen for aktivt at revolutionere den fjerde industri sammen med os, så der udvikles forretningsmodeller og betydeligt optimeringspotentiale i produktions- og logistikbrancherne. Vi ønsker at støtte denne proces med det fremtidige produkt iTWO 4.0. Formålet er den ”intelligente byggefabrik” med høj fleksibilitet, effektiv ressourceudnyttelse, ergonomiske arbejdspladser og integrering af kunder og forretningspartnere i værdiskabende processer. Det teknologiske fundament for vores projekt iTWO 4.0 er cyber-fysiske systemer og IoT (Internet of Things)”.

RIB Software | North, Central & Eastern Europe
Ryesgade 19C
2200 København N
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25126475
P nummer: 1007335446

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047