23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tømrerne valgte selv deres byggematerialer til Performers House i Silkeborg

Normalt er det entreprenøren, der afgør valget af byggematerialer ud fra prisen som hovedelement. Men på Performers House i Silkeborg var tømrerne hurtigt ude med et ønske om at få del i beslutningen.

De anbefalede at vælge Click skinnesystem og gipspladen Ultra Board, begge fra Knauf. Det har givet håndværkerne et bedre og langt mere effektivt arbejdsmiljø. Det kan mærkes på humøret på byggepladsen.

Den tidligere papirfabrik og højskole Performers House i Silkeborg omdannes i øjeblikket til eksklusive lejligheder. Udover bygningens specielle udseende adskiller projektet sig også fra langt de fleste andre byggeprojekter ved, at tømrerne har været med til at bestemme byggematerialerne. Et valg, de sjældent får.

Byggematerialerne til et nyt byggeprojekt udvælges nemlig alt for ofte ud fra det bedste tilbud alene. Men hvad er de vigtigste egenskaber for byggematerialerne ifølge håndværkerne egentlig, og hvad foretrækker de selv at arbejde med?

Tømrer Leif Rasmussen fra Gustav Hansen Murer & Entreprenører forklarer:

”Vi har længe været på udkig efter nogle nye byggematerialer, som er nemme at håndtere og ikke kræver for meget bearbejdning. Så inden vi begyndte på Performers House, besluttede vi os for at være på forkant med situationen,” siger han og fortsætter:

”Gennem en ven fik jeg anbefalet Ultra Board fra Knauf, fordi han havde hørt rigtig godt om det. Vi undersøgte sagen, og det stod hurtigt klart, at det var Ultra Board vi ville arbejde med på Performers House. Efter at chefen selv havde researchet lidt på det, var han også med på at skifte til Knauf.”

Ergonomi og effektivitet er de vigtigste faktorer

”Det er vigtigt, at et byggemateriale er nemt at håndtere, at det ikke støver, ikke er besværligt at skære til, eller i tilfældet med gipsplader: er nemt at knække, der hvor de skal deles. Og så skal de selvfølgelig være hurtige at montere, så der er så lidt spildtid som muligt,” siger tømrer Per Fløjgaard, mens han står med en gipsplade i hånden. En plade han lynhurtigt først tilskærer med kniv, knækker over og herefter sammen med en af tømrersvendene monterer med klammepistol.

Tømrersvend Kasper Svingel tilføjer: ”Vi har faktisk brug for en større kompressor. Det går simpelthen for hurtigt, til at den kan følge med,” siger han med et grin.

Per Fløjgaard nikker anerkendende og fortæller: ”Vi var helt sikre på Ultra Boards berettigelse, efter vi var færdige med den første skillevæg. Når du først har haft Ultra Board i hånden og arbejdet med den, så er du ikke i tvivl. Chefen var lidt mere tilbageholdende, fordi prisen var lidt højere end de andre materialer, vi havde arbejdet med, men da vi kan nøjes med et lag Ultra Board i mange af rummene, var han også overbevist.”

En totalløsning med sikkerhed og funktionalitet i højsædet

Knauf leverer udover Ultra Board også deres ergonomiske Click skinnesystem til projektet. En monteringsløsning, som håndværkerne ligeledes er meget begejstrede for.

”Systemet med skinnerne er virkelig smart. Vi ved, at materialerne er i vatter, og at vinklerne altid er, som de skal være. Du klikker nemt stolperne i skinnerne, hvor du vil have dem, og har du lavet en fejl, så er det let at få dem ud igen. Det er det samme med tilpasningen af længden. Her er der plads at give af, så du behøver ikke være millimeterpræcis. Alt i alt sparer vi en masse tid og undgår en del bøvl,” siger Per Fløjgaard.

Per Fløjgaard tilføjer: ”Disse byggematerialer giver en tryghed, fordi vi ved, at det vi sætter op holder – og bliver ved med at holde. Jeg kan ærligt sige, at jeg er meget imponeret over kvaliteten og hvor godt både Ultra Board og Click-skinnerne fungerer. Der er ingen tvivl om, at jeg vil anbefale at bruge dem fremover.”

 

Knauf A/S
Kløvermarksvej 6
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK54050313
P nummer: 1003103433

Send til en kollega

0.047