23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Svigt i tagkonstruktioner med store træspær

Der konstateres fortsat et stort antal svigt med store træspær som følge af manglende tværafstivning af trykpåvirkede dele.

Som regel bliver svigtene heldigvis opdaget før der sker et egentligt kollaps, fordi der optræder betydelige deformationer.

Svigt kan ofte ses udefra, idet tagbelægningens samlinger ikke ligger på linje (se billede). Selvom afvigelserne er små, kan de dække over meget betydelige deformationer af spærene, som tydeligt ses inde fra tagrummet. Disse skyldes utilstrækkelig tværafstivning af spærene og er tegn på at bæreevnen er langt under det krævede.

 Træinformation indsamler viden om de forskellige årsager til tagkollaps, og vi arbejder på en række publikationer, der vil udkomme inden sommer.

 Publikationerne vil behandle forskellige emner, herunder:

  • Grundprincipper for afstivning af tagkonstruktioner
  • Anvendelse af de generelle regler i Eurocode
  • Eksempler på konkret dimensionering
  • Tegn på svigt på en eksisterende bygning
  • Eksempler på udbedring af mangelfulde tagkonstruktioner

> Læs mere om årsagen til at tagene på supermarkederne kollapser 

 

Medlemmer af Træinformation kan kontakte vores rådgivning og få vejledning om afstivning af spær. Hvis du ikke er medlem, kan du kontakte os på telefon 45280333 og høre mere om medlemsfordelene eller læse om dem her.

Træinformation er Danmarks førende videns- og formidlingscenter for valg af træ og byggetekniske løsninger, hvori træ indgår. Udover at yde virksomheder teknisk rådgivning til byggeprojekter, går medlemskontingentet til udvikling af forskellige aktiviteter, bøger, vejledninger og digitale programmer. Træinformation er en non-profit organisation, og vores vigtigste målsætning er at give den bedst mulige værdi for medlemskontingentet.

Træinformation
Lyngby Kirkestræde 14
2800 Kongens Lyngby
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK57009012
P nummer: 1002056252

Kontaktperson

Maria Nielsen
Salg og kommunikationsansvarlig
+45 45280333 mn@traeinfo.dk

Send til en kollega

0.047