23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dansk opkøb af Prenart - udvikling og salg af digital hardware til miljø- og klimaløsninger

Dansk Miljørådgivning A/S øger fokus på udvikling og salg af digital hardware til miljø- og klimaløsninger med opkøb af PRENART EQUIPMENT ApS.

Fremtiden kommer helt sikkert til at byde på flere innovative digitale målere/prøvetagere indenfor en masse af vores arbejdsområder, f.eks. til overvågning af forurening i jord og vand, iltsvind i fjorde og søer, kontrol af badevandskvalitet og udvaskning af pesticider og gødning fra dyrkede områder til grundvandet, åer og fjorde og indenfor indeklima og bygningsområdet. Vi tror på at de nye muligheder for udvikling af digitale enheder til at opsamle bedre data i højere opløsning, kan hjælpe os alle med at etablere et bedre, og ofte mere nuanceret billede af virkeligheden, som kan styrke grundlaget for de beslutninger vi og vores kunder foretager, fortæller direktør Claus Larsen. Vi er jo tekniknørder, der sammen med vores kunder forsøger at finde nye tekniske løsninger, der skaber merværdi for vores kunder og i sidste ende mere miljø for pengene.

 

Prenart er i dag et internationalt varemærke, der har skabt løsninger og udstyr for forskere på verdensplan til studier i biokemiske processer i det såvel dyrkede som naturlige økosystem. Det startede i 1988 med etableringen af 40 moniteringsstationer i Danmark for kvælstofudvaskning fra jordbrugsarealer i forbindelse med vandmiljøplan 1. Omkring 30 stationer er stadig i drift efter 30 år. Indledningen til intelligent måleudstyr blev for Prenarts vedkommende skudt i gang omkring 2000 med udvikling og etablering af SOILWATCH projektet på Gardermoen Lufthavn, Norge til tidlig varsling af nedsivning af afisningskemikalier. Prenart har desuden indenfor de sidste 10 år, deltaget i og leveret udstyr til 2 af verdens største klimaprojekter, dels i det danske ”CLIMAITE” multifaktor eksperiment i det terrestrisk økosystem, dels LEO - The Landscape Evolution Observatory i Arizona.

 

Dansk Miljørådgivning har med mere end 130 fagfolk fordelt på 14 kontorer i norden en stor vidensbank og kontaktflade til myndigheder, virksomheder, borgere, universiteter og styrelser. DMR har samtidig stærke traditioner indenfor udvikling af undersøgelsesstrategier og tekniske løsninger til miljøområdet, til undersøgelse af forurening i alt fra jord og grundvand til luft og indeklima. De seneste 3-4 år har udviklingsopgaverne i stigende grad været centreret om udvikling af innovative digitale løsninger til prøvetagning og måling af forureningskomponenter i jord, vand og luft. Opkøbet af Prenart ApS. er en del af en strategisk satsning på dels at efterkomme denne efterspørgsel, og dels at etablere en platform for et egentlig salg af hardware og produkter, hvor den primære forretning i DMR tidligere har været fokuseret på rådgivningsydelser. Det har derfor også været afgørende for DMR, at en af stifterne og den mangeårige direktør for Prenart, Preben Jørgensen, fortsat vil være ansat, fremover som fagchef for DMRs salgsafdeling for intelligent måle- og prøvetagningsudstyr. Preben bliver dermed en vigtig brik i dels at bidrage til udvikling af nye løsninger, men også i, sammen med DMRs eksisterende udviklingsafdeling, at modne de eksisterende løsninger til egentlige produkter til det danske og internationale marked. Målet for de kommende år er en øget kommercialisering af udstyr til intelligent prøvetagning, da det højner datasikkerhed og kvalitet, samtidig med at det erfaringsmæssigt vil være en bedre og billigere løsning for kunden.

 Intelligente løsninger koblet til digitalisering, Apps og smartphones er i massiv udvikling, og ved at Prenart bliver en del af DMR kan denne naturlige udvikling i større grad integreres inden for miljø- og klimaområdet, udtaler Claus Larsen og Preben Jørgensen.

 Preben Jørgensen, der i mange år har været direktør i Prenart omtaler overtagelsen som rettidig omhu og en mulighed for at sikre firmaet og dets produkters fortsatte udvikling. Sammen er det således ønsket både at videreføre og videreudvikle Prenarts eksisterende produkter indenfor prøvetagning og måling indenfor miljø og klimaområdet og at sætte yderligere fokus på nye produkter og intelligent prøvetagningsudstyr, som DMR de seneste år har arbejdet med. Preben Jørgensen finder et fælles ”mindset” med DMR i værdien og vigtigheden af yderligere udvikling af intelligent prøveudtagningsudstyr. Ved opkøbet af Prenart og den store viden, der er omkring udvikling, produktion og salg af produkter og prøvetagningsudstyr forventer DMR fremover at sætte yderligere fokus på udvikling og salg af intelligent prøvetagningsudstyr til miljø og klimaområdet.

 

Læs mere om overtagelsen på vores hjemmesider www.dmr.dk og www.Prenart.dk

DMR A/S
Hårup Østervej 3
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14249141
P nummer: 1003896598

Kontaktperson

Lars Mortensen
Markedsdirektør, civilingeniør, DGNB-konsulent
+45 40760666 lmn@dmr.dk

Send til en kollega

0.063