23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gibotechs TÜV specialister rådgiver om sikkerhed

Som noget helt nyt giver Gibotechs certificerede specialister nu også råd og vejledning om sikkerhed på robotanlæg og maskiner.

Gibotech har ikke mindre end to TÜV certificerede specialister, der har indgående kendskab til maskindirektivet og de dertil gældende standarder. Både Anders Birkholm og Laura Kjeldsen har en baggrund som konsulenter, og de er derfor allerede kendte ansigter ude i virksomhederne.

- Laura og jeg kommer begge fra konsulentbranchen, så det er helt naturligt, at vi nu komme med dette tilbud, hvor vi håber på at kunne hjælpe fx mindre virksomheder, hvor det ikke giver mening selv at ansætte en specialist eller som måske kun har behov for rådgivning til et enkelt anlæg, siger Anders Birkholm, Head of QHSE i Gibotech.

QHSE er en af de nyeste afdelinger i Gibotech, der udover Anders Birkholm består af Laura Kjeldsen, Documentation Specialist og Yuan-Lan Rasmussen, Technical Writer, der sammen skal styrke virksomhedens fokus på dokumentation og sikkerhed.

Fra risikovurdering til sikre styresystemer

Anders Birkholm, Head of QHSE, og Laura Kjeldsen, Documentation Specialist, kan bl.a. rådgive virksomheder om begrebet Sikre Styresystemer, så de kan få helt styr på, om deres styresystem lever op til de krav der er fra risikovurderingen på den pågældende maskine, samt krav fra relevante standarder. De kan også udarbejde løsningsforslag og vejlede i, hvordan man dokumenterer og validerer, at et styresystem lever op til standarden. Samtidig kan de to specialister fastslå Performance Levels og kategorier som beskrevet i ISO 13849-1, når det gælder robotanlæg, maskinanlæg, og hvor robotten indgår som en del. Risikovurderingen opbygges efter EN ISO 12100 - Risikovurdering og Risikonedsættelse, eller fra Maskindirektivets bilag I alt efter virksomhedens behov.

- Udarbejdelsen af en risikovurdering er en ting, men de tiltag der kommer ud af den, som anvendelse af et sikkert styresystem, kan også skabe lidt forvirring. Kravene kan både komme fra en specifik standard tilhørende den enkelte maskintype, men også i hvor høj grad det sikre styresystem skal være med til nedbringe risikoen, kan spille ind, lyder det fra Anders Birkholm.

Safexpert

Hvis en virksomhed bruger softwareprogrammet Safexpert, så er der også hjælp at hente. Her kan de TÜV certificerede specialister nemlig assistere med risikovurderingen og bidrage med at opbygge et bibliotek og lave skabeloner i programmet, så det bliver nemt og let at tilgå Safexpert. Derudover kan medarbejderne få undervisning i Safexpert programmet med udgangspunkt i; 8 trin for en komplet CE mærkning.

Fremstiller du selv maskiner til din produktion?

Selvom du selv fremstiller dine maskiner til brug i egen produktion, skal maskinen selvfølgelig stadig overholde gældende lovgivning. Det betyder, at der skal laves en risikovurdering, det tekniske dossier skal være tilgængeligt og navnlig at man skal sikre sig, at den nødvendige information, såsom brugsanvisningen, stilles til rådighed. Vores specialister kan også hjælpe både med samling af det tekniske dossier og udfærdigelse af brugsanvisningen.

Kontakter:

Anders Birkholm på abi@gibotech.dk eller 41 30 68 50 eller Laura Kjeldsen på lakj@gibotech.dk eller 41 30 68 69.

GIBOTECH A/S
Datavej 15
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70760312
P nummer: 1002328137

Kontaktperson

MDB
Maria Duerlund Bergholm
Marketingkoordinator
+45 20663520 madb@gibotech.dk

Send til en kollega

0.046