Velkommen til Dansk Brodag 2022
I efteråret var branchen samlet til Brodag, men allerede nu kan du glæde dig til Dansk Brodag 2022. Vi er tilbage til det normale og mødes igen om foråret.
Hvert år siden 2002 har den danske brobrance mødt hinanden til Dansk Brodag i Odense. I år er det den 5. april, hvor vi slår vi dørene op til et spændende program med temaet "Klima og bæredygtighed - erkendelse, tiltag og mål".
Igen i år afholdes Dansk Brodag i ODEON med fremragende scene- og konferencefaciliteter, hvor det er muligt at høre de spændende præsentationer, at blive inspireret, at mødes og diskutere med kolleger og samarbejdspartnere fra hele landet og at udveksle erfaringer og meninger.
Tilmelding her - senest den 22. marts 2022
Anne Skare Nielsen indleder dagen med foredraget "Flyt dig! Eller fremtiden kommer efter dig".
Anne er en af Skandinaviens førende fremtidsforskere, hun er uddannet biolog og kandidat i statskundskab, har været medlem af Etisk Råd og er medforfatter på en lang række bøger.
Anne er aktuel med en ny bog og skriver blandt andet: "Tidligere handlede det om mere, i fremtiden handler det om bedre" – et statement, der kan relateres til fremtidens anlæg, drift og vedligehold af broer.
Her er, hvad du kan høre om på brodagen i år
Der er der fokus på klimavurderinger af betydende infrastrukturanlæg. I Limfjordstunnelen er der risiko for oversvømmelse ved stormflod og i Horsens Kommune vil Ringvejen skabe en effektiv stormflodssikring ved anlæg af kombineret bro, pumpestation og sluseanlæg.
Bæredygtighed i design og byggeproces er i Silkeborg Kommune anvendt som tildelingskriterie i forbindelse med opførelse af en ny bro over Gudenåen, og ved renovering af Langebro i København er der stor fokus på bæredygtighed.
Amsterdam har fået Verdens første 3D printede stålbro, og DIC-overvågning (Digital Image Correlation) bruges nu på Storebæltsbroens hængekabler og forskydningsriglerne på Vejlefjordsbroen. Målet er at finde det rigtige tidspunkt for udskiftning.
I Vejle har man foretaget en kompliceret hævning af en stor og meget befærdet bro, der spænder over fire spor, og i Folehaven har man opført en cykel- og gangbro hen over seks vejbaner over Holbækmotorvejen.
Canakkale Bridge i Tyrkiet bliver verdens længste hængebro med et hovedspænd på 2023 m i et stræde med høje vindhastigheder, store jordskælvs- og skibsstødskræfter og udfordrende jordbundsforhold. Oven i det er projektet gennemført med en meget stram tidsplan.
Vi glæder os til at se dig på Dansk Brodag 2022!