23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Reducer boligens varmeforbrug med 70%

Ny højeffektiv jordvarmepumpe gør det muligt, at reducere husets varmeforbrug med ca. 70% i forhold til opvarmning med fjernvarme.

Den ny lancerede jordvarmepumpe ”Bosch Compress 7000 LWM” indeholder den nyeste teknologi, der gør det muligt, at reducere husets varmebehov med ca. 70% i forhold til opvarmning med fjernvarme. Et standardhus på fjernvarme har et varmeforbrug på ca. 18.100 kWh. Stiller man den ny lancerede varmepumpe på samme opgave, vil energiforbruget være kun 5.300 kWh.
Holder man disse to varmekilder op imod hinanden vil, der altså være en reduktion i energiforbruget på 70,7%.
Kun relativt få har fået øjnene op for den energieffektive og klimavenlige varmeløsning, hvilket ærgrer Torben Steffensen fra VS Automatic – ”Kun en lille del af befolkningen har rent faktisk fået øjnene op for den nye varmeløsning, der gavner både pengepungen og miljøet. Det er jo en skam, at folk ikke ser muligheden for, at spare så mange penge samtidig med, at de kan gøre noget godt for miljøet.”

VS Automatic med Torben Steffensen i spidsen er Bosch Climate Partner, hvilket betyder at virksomheden har gennemgået en række omfattende uddannelsesforløb, som skal sikre kvaliteten af varmepumpe installation samt rådgivning på området.

Udnytter jordens naturlige energi
Varmepumpen henter sin energi fra to kilder. 71% og dermed hovedparten af energien hentes fra rørslanger, som er nedgravet i haven. Resten som er ca. 29% tilføres som elektrisk energi. Der kan opnås en rabat på kr. 0,62 pr. kWh, hvis boligen er registeret, som el opvarmet i BBR-registeret og varmepumpen kan levere over 50% af husets varmebehov. Rabatten kan opnås på den del af elforbruget der overstiger 4.000 kWh pr. år.
Jordvarmepumpen, Bosch Compress 7000 LWM, er særdeles velegnet til eksisterende boliger fra ca. 120-220 m2. Pumpen tilpasser sig boligens behov uanset størrelsen. Jordvarmepumpen er med et kompakt og attraktivt nordisk design, og fylder omtrent det samme som et skabsmodul i bryggerset. Når først pumpen kører, kører den kontinuerligt uden start og stop hele tiden, hvilket betyder mindre støj, mindre slid og derved længere levetid. Samtidig er det et fremtidssikret reguleringssystem med indbygget internetforbindelse.

Kom udenom fjernvarmen

Med varmepumpen får man også muligheden for at sige nej tak til den omdiskuterede fjernvarme. Såfremt mere end 50% af boligens varmebehov opfyldes af varmepumpen kan boligen ikke pålægges tilslutningspligt. Dog er der en række krav hertil som f.eks. at varmepumpen skal være installeret allerede inden boligen evt. bliver pålagt tilslutningspligt.
”I øjeblikket kører en stor fjernvarmedebat i Horsens Kommune, hvor en stor del af borgerene føler sig utrygge over den nye fjernvarmeordning der ruller ind over byen. Med al den nye teknologi er der ingen grund til panik! Nu til dags er der så mange alternativer, som nemt dækker 50% af boligens energibehov – det er bare om at se dem!” – fastslår Torben Steffensen.
Fjernvarmen ruller allerede i 2016 ind over Højvangsområdet og forventes i 2017 at ramme Torsvang hvorefter der udbygges til Stensballe i 2018. Planen er at hele Horsens i 2021 er omfattet af fjernvarmen.

Se mulighederne for at reducere boligens varmeforbrug

VS Automatic A/S
Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21381802
P nummer: 1005011526

Send til en kollega

0.05