23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Odense Robotics og R-24: sammen om at styrke Danmark som robotnation

For et år siden slog Odense Congress Center dørene op til den store, nordiske robotmesse, R-22. Om et år byder efterfølgeren, R-24, velkommen til robotteknologiens verden, og denne gang er blikket ikke kun rettet på Skandinavien. Roboteventet oplever international opmærksomhed og bliver i 2024 endnu større med ekstra fokus på internationalisering, og den vision deler Odense Robotics.

Odense Robotics er selvfølgelig med, når R-24 slår dørene op om mindre end et år. Sammenligner man med R-22, har robotklyngen valgt at fordoble deres standareal til R-24 – en beslutning der både bunder i en stor efterspørgsel fra deres medlemsvirksomheder samt i de fordele, som internationaliseringen bringer med sig.

Styrke det danske potentiale inden for robot, automation og droner
- Odense Robotics er en national klynge med en vision om at styrke Danmark som robotnation.

Sådan lægger deres CEO, Søren Elmer, ud, da han bliver bedt om at beskrive Odense Robotics. Ifølge Søren hjælper de virksomhederne med at skabe innovative løsninger, accelerere bæredygtig vækst og øge konkurrencekraften.

- Vi favner mange forskellige behov og hjælper virksomheder lige præcis der, hvor de er i deres udvikling – om det så er den tidlige iværksætter eller den veletablerede, globale vækstvirksomhed, fortæller han.

Netop det globale er værd at bide mærke i. Odense Robotics opererer med mange strategiske fokusområder såsom adgang til investeringer, talenter og ikke mindst internationalisering.

- Vi arbejder på at realisere det danske potentiale inden for robot, automation og droner, som er et meget lovende erhvervs- og teknologiområde, og i øjeblikket har vi særligt fokus på internationalisering, fortæller Søren Elmer.

Glad for internationaliseringen af R-24
Det er også en af grundene til, at Odense Robotics støtter op om R-24, der stræber efter at blive Europas bedste udstillingsvindue, når det kommer til robotteknologi. Eventet har derfor fået flere europæiske partnere med, og Odense Robotics udtrykker glæde over udsigten til besøgende fra både USA og Europa.

- Jeg glæder mig over, at der er international bevågenhed fra rundt omkring i verden, og jeg glæder mig til at vise vores økosystem til de internationale samarbejdspartnere. Vi ved, at de både kommer fra Europa og USA, og vi ser meget frem til at tage imod dem, udtaler Søren Elmer og fortsætter:

- R-24 skal være med til at slå fast, at Danmark er ét af verdens bedste økosystemer for robot, droner og automation – om man så er talent, investor, kunde eller samarbejdspartner, så er det her, man kommer til for at danne nye relationer og nye samarbejder. Og det er klart det, vi ser som en vision for R-messerne. Og det glæder vi os til at være en del af den rejse.

Stor efterspørgsel kræver en fordobling af standarealet
Når Søren og resten af Odense Robotics står klar til R-24 om mindre end et år, har de sikret sig ekstra plads at brede sig over.

- Vi oplevede en så stor interesse fra vores medlemmer til R-22, at vores vurdering er, at vi har brug for mere plads til flere af vores medlemsvirksomheder og eksponeringen af deres teknologier og produkter. Så der er stor efterspørgsel. Et event som R-24 kan virkelig synliggøre state of the art-teknologi og bringe de rigtige mennesker sammen til både at møde hinanden, men også til at drøfte samarbejde og videndele. Og det er kernen for at vækste vores økosystem, fortæller Søren Elmer.

Netop økosystemet af robotter i Danmark, der tilslutter sig R-24 kan ifølge Søren noget helt unikt.

- Det, at vi kan skabe en international og gentagende robotmesse, er vitalt for et land som Danmark, som har hele verden som samarbejdspartner. Så vi glæder os til at stå på skuldrene af en vellykket R-22 og en endnu mere international messe i 2024 og gøre vores bidrag til, at det bliver det, afslutter han.

R-24
Ørbækvej 350
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK71172112

Kontaktperson

KFD
Katarina Fruerlund Deylami
kfd@ose.dk

Send til en kollega

0.047