23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Udbredelse af energipæle konceptet

Centrum Pæle deltog sammen med vores søstervirksomhed Centrum Pæle AB i Geoenergidagen i Stockholm. Formålet med Geoenergidagen er at afholde workshops og seminarer med den svenske branches førende geoenergi virksomheder og eksperter. Bæredygtighedsleder hos Centrum Pæle DK, Jonas Henriksen, og Udviklingsleder hos Centrum Pæle AB, Daniel Corneliusson, deltog sammen for at indhente ny viden og udbrede kendskabet til energipæle konceptet.

Centrum Pæle deltog sammen med vores svenske søstervirksomhed  Centrum Pæle AB d. 10-11 Oktober i Geoenergidagen 2023 i Stockholm, arrangeret af  Svenskt Geoenergicentrum.

Formålet med Geoenergidagen er at afholde workshops og seminarer med den svenske branches førende geoenergi virksomheder og eksperter.

Derfor deltog Bæredygtighedsleder fra Centrum Pæle DK Jonas Henriksen og Udviklingsleder fra Centrum Pile AB Daniel Corneliusson  for både at indhente nyeste viden omkring geoenergi, men også med henblik på at oplyse om energipæle og finde flere partnere som kan hjælpe med at få energipælekonceptet bredt yderligere ud i Sverige.

”Sverige er i den grad et foregangsland mht. geoenergi, og er faktisk det land i Europa med den højeste installerede kapacitet af varmepumper som benytter overfladenær geotermi, målt på MWh.

Derfor er det åbenlyst at vi kan lære rigtig meget af dem og Geoenergidagen 2023 gav os et væld af ny viden med hjem.

På samme tid benyttede vi også lejligheden til at opsøge nye synergifællesskaber med nogle af de førende geoenergivirksomheder i Sverige, som vi virkelig tror på kan være nøglen til udbredelsen af energipæle i et land som allerede i høj grad forstår at benytte overfladenær geotermi til effektiv varme og køling, som er netop den kilde energipælene benytter" -  udtaler Jonas Henriksen om udbyttet af deltagelsen i Geoenergidagen 2023. 

Husk at følge vores LinkedIn, her poster vi løbende opdateringer. 

Kort om energipæle

Energipælen er en traditionel præfabrikeret piloteringspæl med indstøbte jordvarmeslanger, hvori cirkulation af væske optager eller afgiver energi til jorden. Bygningens fundament sørger således både for at bære bygningen, men fungerer også som køle- og varmeforsyning.

Energipælen kan således erstatte eller reducere behovet for både traditionel opvarmning samt køling, og kan være med til at bidrager til det CO2-neutrale byggeri.

Energipæle produceres i længderne 7-18 meter, og bidrager således med mellem 12-34 meter jordvarmeslanger per pæl, men i modsætning til den traditionelle horisontale løsning, hvor jordvarmeslangerne graves ca. 1,5. meter ned under jordoverfladen, bliver jordvarmen fra energipælene hentet vertikalt gennem jordlagene mellem 1 meters dybde og ned til 18 meters dybde, hvor temperaturen året rundt er stabil mellem ca. 8-10 grader C.

Læs mere om energipæle på vores hjemmeside . 

#geoenergi #jordvarme #genanvendelige #ressourcer #Co2reduktion #jordvarmeslanger #beonpæle #funderingspæle

Centrum Pæle A/S
Grønlandsvej 96
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27242561
P nummer: 1002405987

Kontaktperson

JSH
Jonas Schütt Henriksen
Bæredygtighedsleder
+45 76420917 jonas@centrumpaele.dk

Send til en kollega

0.078