23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sådan vælger du det rigtige materiale til dit rørsystem: Nordfabs guide til optimal ydeevne

I fremstillingsindustrien er effektivitet og præcision nøglefaktorer, der bidrager til virksomhedens succes. Et vigtigt, men ofte glemt aspekt er VVS-systemet, som spiller en stor rolle i at opretholde et rent, sikkert og produktivt miljø. Valget af rørsystemmateriale kan have stor indflydelse på dets samlede ydeevne og levetid. Nordfab, en verdensførende producent af rørsystemer inden for procesventilation og støvseparation, giver dig tips til, hvordan du kan tænke for at opnå optimal ydeevne med støvudsugningssystemet.

Materialevalg: Grundlaget for effektive rørsystemer

Når det kommer til valg af materiale til dit rørsystem, er det vigtigt at tage højde for en række forskellige faktorer. Et spørgsmål der skal besvares er: hvilken slags materiale skal suges op? Træbearbejdningsprocesser involverer for eksempel ofte cirkulation af støv, spåner og potentielt farlige partikler. Derfor skal rørsystemet være holdbart, slidstærkt og kunne håndtere de specifikke typer partikler, som værkstedet genererer. Her er nogle generelle aspekter at overveje:

  1. Galvaniseret stål: Et gennemprøvet valg
    Nordfab anbefaler galvaniseret stål som det primære materiale til rørsystemer i de fleste applikationer. Galvaniserede stålrør er kendt for deres robusthed og korrosionsbestandighed og kan modstå det slid, der er forbundet med for eksempel træstøv og andre biprodukter. Den glatte indvendige overflade af galvaniserede stålrør minimerer friktion, forhindrer partikelophobning og sikrer optimal luftstrøm. Dette resulterer i bedre udsugningseffektivitet og øget systemlevetid.

  2. Rustfrit stål: Den ultimative holdbarhed
    Til applikationer, der kræver et højere niveau af holdbarhed og slidstyrke, er rørsystemer i rustfrit stål et fremragende valg. Rustfrit stål tilbyder enestående korrosionsbestandighed og kan modstå selv meget barske forhold. Rustfri rørsystemer er velegnede til værksteder, der beskæftiger sig med fugt, kemikalier eller ekstreme temperaturvariationer. Ved at vælge rustfrit stål sikres en lang levetid og stabil drift af rørsystemet.

  3. 2 og 3 mm sort plade: Hvor der forekommer meget slid
    Nordfab anbefaler at bruge 2 og 3 mm sorte plader i applikationer, hvor der er meget slid og en stabil konstruktion er nødvendig. Rørkomponenterne er lakerede og helst monteret i en flangeudførelse.


Nordfab Quick-Fit-rør: Strømlinet effektivitet
Nordfabs Quick-Fit rørsystem er banebrydende i procesindustrien. Rørsystemet minimerer luftlækage og maksimerer udsugningseffektiviteten, hvilket bidrager til en renere og mere sikker arbejdsplads. Quick-Fit rørkomponenter er lavet af galvaniseret eller rustfrit stål og har et unikt design med rullede kanter. Takket være, at rørkomponenterne samles sammen ved hjælp af spænderemme, er det en hurtig og nem installation, hvor der ikke er behov for svejsning, bolte, skruer eller andet specialværktøj, hvilket forkorter nedetiden. Skulle du senere skulle flytte rørsystemet på grund af nye maskiner, vedligeholdelse osv., er det lige så nemt at skille rørkomponenterne ad og derefter samle dem igen.

At vælge det rigtige materiale til rørsystemet sikrer ikke kun lang levetid, men også personalets velvære. Ved at følge vores anbefalinger kan fremstillingsindustrien skabe et miljø, der fremmer optimal effektivitet, sikkerhed og succes. For mere information om Nordfabs rørsystem, besøg vores hjemmeside på www.nordfab.com 

 

Om Nordfab

Nordfab, der leverer ren luft til medarbejdere og udstyr på arbejdspladser af alle størrelser og typer, blev grundlagt i Danmark i 1973 og kan med stolthed fejre 50 års service i Clean Air-industrien. Ud over at være ophavsmand er Nordfab førende i branchen og den største leverandør af spændebåndsrør til industriel ventilation. Vores rør er en integreret del af støv-, tåge- og røgopsamlingssystemer i titusindvis af installationer over hele verden. Nordfab har produktionsanlæg i Danmark, Storbritannien, USA, Thailand og Australien samt et dedikeret salgsnetværk over hele verden. 

I Assens, Danmark, fremstiller Nordfab Quick-Fit, Quick-Fit Sealed, FB og højvakuumsystemer, der består af alle de rørkomponenter, der er nødvendige til procesventilation, støvopsamling og røgudsugningssystemer. Vores standardmateriale er galvaniseret stål, rustfrit stål og 2 mm og 3 mm blødt stål. 

Nordfab Europe A/S
Industrivej 13
9550 Mariager
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK17011405
P nummer: 1001204106

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078