23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mød konstruktionsingeniør Rasmus Gross Jacobsen på EKJ's lokalkontor i Odense

Fra barnsben hjalp Rasmus med at renovere og bygge på sine forældres gamle gård, og nu drømmer han om at renovere de gamle bygninger på Siloøen i Odense Inderhavn.

Konstruktionsingeniør Rasmus Gross Jacobsen voksede op på en gammel gård ved Horne på Sydfyn og var altid med til at renovere og bygge på gården samt rodede med cykler, knallerter og biler. Efter gymnasiet havde han nogle sabbatår og bestemte sig så for, at det var en tekniske uddannelse, han skulle have. Det er et område, jeg føler mig hjemme i, og som har interesseret mig hele livet.

Hos EKJ i Odense har Rasmus en del projekter, hvor han er på tilsyn og følger projektets fremdrift – fx moderniseringen af Billund Centret og en del projekter, hvor han står for slutdokumentationen, som skal sikre, at bygningen lever op til de krav, der blev stillet fra start. Det kan godt indebære en del detektivarbejde, dialog og vedholdenhed, da slutdokumentationen ikke altid er det, der fylder mest, når man skal udføre et byggeri. Det kan ende ud i, at man må lave en afvigelse og efterregne konstruktionerne på en anden måde og i værste tilfælde lave nogle destruktive undersøgelser for at sikre, at bygningen er udført korrekt. Men som regel findes dokumentationen et sted – det gælder bare om at være vedholdende og gå på jagt.

Gerne renovering frem for nybyggeri
Selv om renoveringsager rent økonomisk kan være en udfordring, håber Rasmus, at vi kommer til at se mere renovering frem for nybyggeri.

"Det er altid nemmere at lave noget nyt, for du ved alt om det, du bygger op. Hvis du vælger at renovere, har du måske ikke fuld indsigt i den statiske sammenhæng og materialerne eller deres adfærd i et nyt byggeri. Men der må vi bruge vores erfaring og sunde fornuft, for de gamle byggerier er ofte rigtigt fornuftige kvalitetsmæssigt," siger Rasmus og fortsætter:

"Som rådgivere bliver vi jo bedt om at komme med vores råd og vurdering, og jeg vil ikke være bleg for at skubbe på. Jeg har endnu ikke siddet i en position, hvor jeg har haft det mandat, men hvis jeg på et tidspunkt sidder med så tidligt i projektet, hvor man skal beslutte, om man skal bevare eller nedrive, så vil jeg da argumentere for at bevare, hvis det giver mening. Hvis bygningen ikke står til at redde, eller det er noget være skidt, så skal det selvfølgelig ikke bevares. Men det er min vurdering, at der er ekstremt mange gode bygninger, der bliver revet ned, fordi de ikke lige ser ud, som man ønsker, eller funktionaliteten ikke passer. Lige præcis her er det vigtigt, at vi udfordrer tanken om bare at rive ned," siger Rasmus.

Nye funktioner til de gamle bygninger
Rasmus kunne godt tænke sig at være med til at renovere de gamle pakhuse og siloer på Siloøen i Odense Inderhavn.

"EKJ vandt jo forundersøgelsen af inderhavnen, og vi har kontor på den modstående kaj i en bygning, vi selv har renoveret. Så jeg sidder og kigger over på de gamle bygninger hver dag og vil enormt gerne være med til at give de gamle bygninger nye funktioner og give havnen det liv, den fortjener med respekt for al den historie og identitet, der ligger i de gamle silo- og teglstensbygninger. Det kunne virkelig være en sjov og meningsfuld opgave," siger Rasmus.  

Læs mere om Rasmus' arbejde hos EKJ i Odense.

EKJ Rådgivende Ingeniører AS
Blegdamsvej 58
2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK83175419
P nummer: 1002664775

Kontaktperson

SJ
Susanne Junge
Presse- og kommunikationsrådgiver
+45 21679960 suj@ekj.dk

Send til en kollega

0.11