23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gratis for SMV’er: Nyt system advarer om digitale trusler.

SMVdanmark roser nyt varslingssystem fra Digitaliseringsstyrelsen, der advarer virksomheder om sårbarheder og risiko for cyberangreb

Små virksomheder har aldrig været mere sårbare overfor cyberangreb. Et nyt varslingssystem fra Digitaliseringsstyrelsen skal hjælpe danske virksomheder med at lappe huller i deres digitale sikkerhed, så de bedre kan beskytte sig mod cyberkriminalitet. 

SMVdanmark, der er Danmarks eneste erhvervsorganisation for små og mellemstore virksomheder, byder varslingssystemet velkommen.

”Truslen om cyberangreb har aldrig været større for de mindste virksomheder, og der er i den grad brug for nogle enkle og tilgængelige redskaber, som kan hjælpe håndværkere, autoforhandlere og konsulenter kan bruge for at beskytte deres forretning,” siger Niklas Winther, der er chefkonsulent i SMVdanmark.

SMV'er med lavt sikkherhedsniveau
I en pressemeddelelse skriver Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet, at der fortsat er 35 pct. af de små og mellemstore virksomheder, der har et for lavt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.

Det tal overrasker ikke SMVdanmark.

”Digital sikkerhed er et indviklet område, og det er ikke nødvendigvis øverst på dagsordenen hos de små virksomheder, hvor der er opgaver nok. Som selvstændig skal du både lave regnskab, lave tilbud, udførende arbejde, drifte og en masse andre tidskrævende opgaver, så cybersikkerhed risikerer at blive nedprioriteret. Derfor er det en god idé, at Digitaliseringsstyrelsen nu kommer med et konkret værktøj, der kan hjælpe de små virksomheder i en travlhverdag,” siger Niklas Winther, der er chefkonsulent i SMVdanmark.

Den ny varslingstjeneste vil udpege sårbarheder i de mest almindelige digitale systemer, så virksomhederne kan reagere passende på sårbarheden. Varslerne kan fås i to versioner:  en teknisk form eller i en mere forenklet form. Det gør, at varslerne både kan bruges af virksomheder, der selv arbejder aktivt med deres egen sikkerhed, samt af mindre virksomheder, der har outsourcet deres cybersikkerhed.

Varslerne sendes samlet én gang om ugen til de tilmeldte virksomheder. Initiativet udspringer af den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed og samarbejdet med Cybersikkerhedspagten og Center for Cybersikkerhed.

Det er gratis at tilmelde sig varslingsordningen, og små og mellemstore virksomheder kan tilmelde sig her.

Hvis du har oplevet udfordringer med cybersikkerheden i din virksomhed eller her I selv oplevet angreb, så hører SMVdanmark gerne fra dig. Kontakt vores chefkonsulent Niklas Winther på winther@smvdanmark.dk 

SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19519414
P nummer: 1002997380

Kontaktperson

NW
Niklas Winther
Chefkonsulent
+45 61963993 winther@smvdanmark.dk

Send til en kollega

0.048