23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vognmand Kaj Haferbier fik sit kørekort igen - en usædvanlig sag har fået en lykkelig slutning.

Ved årsskiftet 2022/23 stod Kajs kørekort til udskiftning og den sædvanlige ansøgningsproces blev gennemført. Det Kaj troede var en formssag, og uden problemer, endte med et rungende afslag fra Færdselsstyrelsen på, at Kaj kunne få udstedt det store kørekort igen.

Kaj har kørt lastbil siden han som otteårig kunne nå pedalerne. Kaj er i dag 79 år, så det er blevet til ufattelig mange kilometer på landevejene igennem de mange år som vognmand og fuldtidschauffør. I dag  driver han vognmandsfirmaet Kaj Haferbier A/S sammen med sin søn Brian.

Kaj og hans familie er ”fightere” og de tog derfor ikke afslaget fra Færdselsstyrelsen for gode varer.

I 2016 var Kaj udsat for en faldulykke. I forlængelse heraf vurderede lægerne, at Kaj forud for faldet, havde haft et hjerteanfald. Kaj fik derfor indopereret en pacemaker til at støtte Kajs hjerterytme. 

Afslaget fra Færdselsstyrelsen var begrundet i Kajs pacemaker. Men Kaj har aldrig, som i aldrig nogensinde i perioden siden 2016, har haft problemer med hjertet. Derfor valgte Kaj og familien at fokusere på netop pacemakeren. Det viste sig at være en god strategi.

Pacemakerens oplysninger

Det er sådan, at en pacemaker lagrer oplysninger om, om den har været i funktion i den periode den har været indopereret. Via aktindsigt, i Kajs lægelige journaler, lykkedes det i første omgang Kaj og familien, at få fastslået, at pacemakeren ikke havde været i funktion på noget tidspunkt, i den periode den havde været indopereret.

Jeg blev herefter kontaktet af Kajs familie for at tjekke om der var noget at gøre.

Min gennemgang af de samme lægelige journaler gav samme resultat. Pacemakeren havde simpelthen ikke været i funktion i perioden siden 2016 og frem til Færdselsstyrelsens afslag den 2. februar 2023. Der var i hvert tilfælde ikke aktuelle hjerteproblemer, der kunne være årsag til at Færdselsstyrelsen havde givet afslag.

Et er hvad Kaj, familien og jeg finder frem til når Kajs lægejournaler gennemgås. Noget helt andet kan være de resultater, en ekspert på området kan læse ud af den helt samme stak dokumenter. En eksperts øjne ser måske noget helt andet end det vores ”amatørøjne” ser. 

Ekspertens værdi

I min sagsbehandling som advokat benytter jeg mig ofte af eksperter på de områder jeg simpelthen ikke ved nok om. Det har i tidens løb medvirket til en hel del gode resultater. Derfor blev det også vejen frem i denne her sag.

Jeg rettede derfor henvendelse til min bror Axel, som er læge. Via ham fik vi fat i en virkelig ekspert på det lægelige specialområde, som hedder: ”a rytmi”  og vedkommende ville gerne hjælpe os. 

Min erfaring med eksperter er, at de præcist og hurtigt så godt som altid ved hvor ”skoen trykker”. 

Eksperten ved altid hvilke yderligere spørgsmål der skal stilles og afklares, for at sagen kan finde den rette afgørelse. 

Således også her.  Efter et par supplerende spørgsmål fra eksperten, lidt korrespondance frem og tilbage med myndighederne suppleret med den speciallægeerklæring, som eksperten havde udarbejde, lykkedes det at vende det oprindelige afslag til et tilsagn fra Færdselsstyrelsen og Kaj fik sit store kørekort igen.

Hvorfor fik Kaj sit store kørekort igen

Årsagen til det oprindelige afslag, var egentlig en forkert beskrivelse af Kajs Pacemaker, som havde sneget sig ind i forløbet.

Derfor blev kombinationen af en kærligt vedholdende familie, en virkelig ekspert på hjerteområdet plus en noget krøllet advokathjerne, det der udløste at denne sag fik den rette afslutning. Kaj kunne igen sætte sig op i lastbilen og fortsætte med at køre som lastbilchauffør.

Stor ros til Færdselsstyrelsen

Jeg siger det igen: Stor ros til Færdselsstyrelsen for at reagere superhurtigt i forløbet. Fra det øjeblik, hvor fejlen blev afsløret og frem til det tidspunkt, hvor Kaj havde sit store kørekort i hænderne igen, gik der meget kort tid.

Forman Advokater ApS

Læs artiklen, tryk HER 

Forman Advokater ApS
H.C. Andersens Boulevard 11, 2. tv
1553 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27579787
P nummer: 1010374851

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047