23948sdkhjf
Del siden
Annonce

BIG hovedkontor - Forseglede betongulve

Slebne, polerede og forseglede betongulve er en del af BIGs nye hovedkontor, som understøtter det arkitektoniske udtryk i innovativt betonbyggeri.

Udløber
24. april 2025

Vores kunde Dansk Belægningsentreprise a-s (DBE) havde fået til opgave at slibe, polere og forsegle 4.000 m2 betongulv i BIGs nye hovedsæde. ”Sådanne gulve er ikke grå overflader, hvad mange måske fristes til at tænke. Når man sliber og polerer betongulve, vil de natursten, der er blandet i betonen, træde frem og give et levende organisk udtryk. Det helt særlige ved sådanne betongulve ligger i efterbehandlingen, hvor man ved slibning med diamantværktøj 12-15 gange eksponerer de naturlige sten og mineraler i betonen. Herefter poleres det og forsegles med Ecobeton Sealer. Slutresultatet er et virkeligt smukt gulv med et terrazzoagtigt udseende – utroligt æstetisk flot med en særlig tekstur i overfladen, og det spiller i denne sammenhæng rigtig godt sammen med det unikke arkitektoniske udtryk i bygningen,” siger Bjarne Hegnsvad, direktør i DBE a-s.

Det er også et meget slidstærkt gulv, og så er det nemt at vedligeholde og rengøre. Efter 5-10 år vil man typisk skulle forny sealeren på overfladen, men det er en enkel proces, og den foretages kun de steder, hvor der er synligt slid. DBE a-s har arbejdet med slibning og polering af betongulve siden slutningen af 1990’erne, hvor det dengang ikke var så populært. Men det er det i dag, hvor det anvendes i mange forskellige byggerier – fra restauranter og privatboliger til virksomhedsbyggerier og hoteller.

Slebne og polerede betongulve er dog ikke billige. ”Jeg plejer at sige, at det er dyrt at lægge, men billigt at eje, og det er jo noget, som mange bygherrer lægger vægt på. Desuden passer det jo virkelig godt ind i det bæredygtige byggeri med en levetid på 400 år”, siger Bjarne Hegnsvad.

Produktinfo

Ecobeton Sealer er en beskyttende betonforsegling til cementbaserede belægninger, som fx flydemørtel, microcement samt slebet og poleret beton. Produktet fås i mat version.

Det er ufarvet, gulner ikke, er ekstremt modstandsdygtig og øger fladens og belægningens holdbarhed. Derudover er den meget modstandsdygtig over for mekanisk påvirkning.

Betonforsegleren gør betonen mere slidstærk, men ligeledes nemmere at rengøre, så den cementbaserede belægning holder sig pæn i længere tid. Med en betonforsegler vil din betonoverflade vare længere.

Læs mere på www.ecobeton.dk

Ecobeton Danmark ApS
Højvangsvej 1
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27733085

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063