23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Palsgaard Spær leverer spær til svensk rekordprojekt

Træspærproducenten Palsgaard Spær, der er en del af Nordic Wood Industries, har fået sin største ordre til dato og skal således levere spær og gitterbjælker til en ny grisestald i Sverige med plads til årlig produktion på 50.000 slagtegrise. Forude venter en stor logistisk opgave med specialtransport for at få spærene fragtet fra Sjælland til Sverige.

Udløber
1. marts 2025

En ny grisestald i Sverige på hele 33.000 kvadratmeter er blevet til noget af et eventyr for Palsgaard Spær, der har hovedsæde i midtjyske Hampen. For virksomheden er valgt som leverandør af spær og gitterbjælker til tagkonstruktionen. Og selvom Palsgaard Spær er vant til at levere materialer til store byggerier, er den nye ordre i en liga for sig:

- Stora Markie Gods i Sverige, hvor den store grisestald skal opføres, er uden tvivl en rekordordre for Palsgaard Spær. Men vi har produktionsfaciliteterne, kapaciteten, ekspertisen og læsse- og kranudstyr til at håndtere selv de største opgaver, så den nye ordre er ikke noget, der får os til at ryste på hånden, siger Flemming Andreasen, sælger hos Palsgaard Spær, og fortsætter:

- Vores produktion af de kæmpestore spær kommer til at foregå på vanlig vis. Spærene må dog ikke blive for brede til lastbilerne, men ellers kommer vi til at producere, som vi plejer. Derimod er det en spændende logistisk øvelse, som vi skal i gang med, hvor vi benytter os af specialtransport, som kræver en anderledes opbygning af hvert læs, end vi er vant til med ordrer af mindre skala. Når den sidste lastbil har kørt over Øresundsbroen, regner vi med, at vi er kommet op i nærheden af 40 vognlæs.

Faste leverandører giver tryg byggeperiode
Det er Gråkjær i Holstebro, der er valgt som totalentreprenør på opgaven, og virksomheden ser frem til at arbejde sammen med Palsgaard Spær, som de kender fra mange tidligere projekter.

- Gråkjær har været til stede i Sverige siden 1985, og vi har tidligere arbejdet sammen med bygherre. Derfor ved de også, at vi skaber en tryg byggeperiode sammen med faste samarbejdspartnere og leverandører, som vi har samarbejdet med før og kan stå inde for ligesom med Palsgaard Spær, som vi kender fra mange tidligere projekter, fortæller Henrik Bastrup Skaarup, administrerende direktør i Gråkjær, og supplerer:

- Nu starter arbejdet med at støbe fundamentet til grisestalden efter en lang projektering, der skal sikre, at vi bygger et topmoderne anlæg, som lever op til kravene om kvalitet, teknik og ikke mindst dyrevelfærd, og vi ser frem til, at byggeriet snart skyder i vejret.

Hos Palsgaard Spær er projekteringen og optegning også sat i gang, og Flemming Andreasen ser frem til at se den første leverance køre mod Sverige:

- Vi har haft en god og konstruktiv dialog med Gråkjær, så løsningerne er optimeret til det specifikke projekt. Nu er vi i gang med projektering og optegning, så vi efter planen kan opstarte produktionen efter sommerferien, og vi ser meget frem til at sende de første spær afsted, siger Flemming Andreasen.

Palsgaard Spær A/S
Palsgårdvej 5
7362 Hampen
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28971109
P nummer: 1004217598

Kontaktperson

Martin S. Larsen
Salgschef
+45 21211302 msl@palsgaardspaer.dk

Send til en kollega

0.047