23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kvalitetsklubben: Kvalitet som konkurrenceparameter

Kvalitet er et nøgleord i byggebranchen, men når alle hævder at bygge med højeste kvalitet - hvordan kan man så skille sig ud?

Vi har forsøgt at komme med nogle punkter der kan hjælpe din virksomhed på vej mod flere projekter. 
 
Kvalitetshåndbogen i tilbudsfasen 
En kvalitetshåndbog kan være et værdifuldt redskab i tilbudsfasen, da den skaber gennemsigtighed og beskriver virksomhedens kvalitetsarbejde. Den kan dermed også give en konkurrencemæssig fordel. 

Så rådet herfra, er at gribe chancen og gør jer umage med at få lavet sådan en håndbog, som kan afspejle alle jeres visioner med kvalitetsarbejdet overfor en mulig bygherre. 


Konkretisering af kvalitetsstandarder 
Det er afgørende at kunne konkretisere hvordan man implementerer kvalitetsstandarder i praksis. 

En mindre virksomhed kan nemlig sagtens overgå større konkurrenter hvis de beskriver deres kvalitetsarbejde detaljeret og overbevisende! Det er nemlig set før. 


Læring af fejl 
Fejl er uundgåelige, men hvordan man håndterer og ikke mindst lærer af dem, er afgørende. 

En troværdig virksomhed viser, at den ikke blot retter fejl, men også anvender dem som læringsmuligheder til fremtidig og kontinuerlig forbedring. 


Arbejdsmiljø og bæredygtighed 
Ud over kvalitet er parametre som arbejdsmiljø og bæredygtighed også vigtige. 


Disse "bløde" faktorer kan ofte være afgørende for en bygherres valg af samarbejdspartner. For eksempel bliver bæredygtighed stadig vigtigere, og en certificering som DGNB hos bygherre bliver kun endnu mere udbredt. Så det er vigtigt at være på forkant med et bæredygtigt fokus! Så vidt det er muligt naturligvis. 


Overrask med ekstraordinær kvalitet 
Hvis bygherren ikke har specificeret kvalitetskravene klart fra starten, kan det være en fordel selv at tage initiativet og vise hvordan man arbejder med kvalitet. Det kan differentiere ens virksomhed og skabe en stærk position i konkurrencen om byggeprojekter. 


Afsluttende råd 
Sørg for at kunne beskrive og dokumentere hvordan man arbejder med kvalitet. Vis at I har en klar vision og evnen til kontinuerlig forbedring. Dette vil skabe tillid og styrke jeres konkurrencedygtighed. 

 

I afsnit 7 af Kvalitetsklubben kommer vi også ind på kvalitet som et konkurrenceparameter - hør episoden her.

Inspectly ApS
Lægårdsvej 24
8520 Lystrup
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33954883
P nummer: 1017159867

Send til en kollega

0.047